BİR BAYRAMA DAHA BURUK GİRİYORLAR

VATANIMIZA KAVUŞMAK İSTİYORUZ

BİR BAYRAMA DAHA BURUK GİRİYORLAR

 Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis’te ki çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyeliler, bayramı ülkelerinden uzakta geçirecek olmanın burukluğunu yaşıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan misafirler, yaklaşık 5 yıldır Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından kendileri için hazırlanan çadır ve konteyner kentlerde barınıyor. "Güvenli liman" olarak gördükleri Türkiye'de en iyi şartlarda ağırlanan sığınmacılar, bir bayramı daha vatanları ve yakınlarından ayrı geçirecek.
Tüm sıkıntılara rağmen sağlanan imkanlarla Ramazan Bayramı'na hummalı şekilde hazırlanan sığınmacılar, verilen kartlarla kamplardaki marketlerden alışveriş yapıp, bayram için yöresel lezzetler hazırlıyor.
'Vatanımıza kavuşmak 
istiyoruz'
Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan yaklaşık 17 bin 500 Suriyeli de bir Ramazan Bayramı'nı daha vatanlarından uzakta geçirecek. Sığınmacılardan Abir Yetim, yaklaşık 4 yıldır Türkiye'de yaşadığını söyledi. 7 aylık hamile olduğunu vurgulayan Yetim, bayramların Suriye'de daha farklı olduğunu dile getirdi. Çocuğunun geleceği için kaygılandığını ifade eden Yetim, şöyle konuştu:
"Bayram, bize normal bir günmüş gibi geliyor. Keşke annem babam burada yanımda olsaydı. Burada her şeyimizi karşılıyorlar bundan fazlası da olamaz zaten. Türk devleti sağolsun ama bülbülü altın kafese koymuşlar 'vatanım da vatanım' demiş. Burada ne kadar kalırsak kalalım sonunda vatanımıza gitmek istiyoruz. Ülkemizi ve ailemizi bıraktık, buralara geldik. İçimizde bir yara var. Ne olursa olsun bu çadırlar bizim evimiz oldu." AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER