BAYRAM İÇİN HAZIR MIYIZ?

SON İFTAR 20.02'DE BAYRAM NAMAZI 06.07'DE

BAYRAM İÇİN HAZIR MIYIZ?

  

 

İslam alemi Ramazan Orucu'nu bugün geride bırakırken, yarından itibaren de üç gün süreyle Ramazan Bayramı'nı kutlayacak.

17 Haziran akşamı kılınan ilk teravih namazı, 18 Haziran'da kalkılan ilk sahur ve yapılan ilk iftar ile başlanılan Hicri 1436'nın Ramazan orucu, dün (15 Temmuz) akşam kılınan son teravih, bugün gece (16 Temmuz) kalkılan son sahur ve bu akşam (16 Temmuz) yapılacak iftar ile tamamlanıyor. Bu yıl 29 gün üzerinden tutulan Ramazan Orucu'nun tamamlanması ile birlikte de Müslümanlar, yarın (17 Temmuz), cumartesi (18 Temmuz) ve pazar (19 Temmuz) günlerinde Ramazan Bayramını kutlayacaklar.

 

SON İFTAR 20.02'DE BAYRAM NAMAZI 06.07'DE

 

Kahramanmaraş'ta il merkezinde son iftar bugün saat 20.02'de açılacak. Yarın sabah ta bayram namazı 06.07'de kılınacak. Namaz vakitleri ilçelere göre değişiklik gösteriyor. Türkoğlu İlçesi'nde namaz vakitleri Kahramanmaraş (Dulkadiroğlu ve Onikişubat) ile aynı vakitte kılınırken; Pazarcık 2 dakika önce, Nurhak ve Çağlayancerit 1 dakika önce, Ekinözü ve Elbistan 1 dakika sonra, Afşin 2 dakika sonra ve Andırın ile Göksun 3'er dakika sonra kılacak.

Kahramanmaraş'ta süre gelen geleneklere göre, yarın sabah kılınacak olan bayram namazının ardından, insanlar önce camii çıkışında bayramlaşacak. Ardından da kabristanlar ziyaret edilecek rahmete erenlere dualar okunacak. Bu iki etkinliğin ardından ise akraba ziyaretleri yapılacak. Evlatlarının yolunu gözleyen anne babalar, anne babalarına kavuşan evlatlar birlikte bayram sevinci yaşayacaklar.

Öte yandan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığındaki bir heyet bugün Huzurevi, Cezaevi, Yetiştirme Yurdu, Hastaneler gibi yerleri ziyaret ederek, buralarda kalanların bayramlarını kutlayacaklar. Kahramanmaraş Valiliği'nin organize ettiği ve son iki yıldır Valilik Bahçesi'nde gerçekleştirilen Geleneksel Halk-Protokol Bayramlaşması ise bayramın ilk günü olan yarın 10.00-11.00 saatleri arasında yapılacak.

 

HER TÜRLÜ TEBDİRLER ALINIYOR

 

Bu arada, halkın bayramlarını huzur içerisinde geçirmesi için yetkililer her türlü tedbirleri alıyor. Emniyet Müdürlüğü, resmi ve sivil ekiplerle alışverişlerin yoğun olduğu yerlerde tedbirlerini alırken, olası bir olumsuzlukta olaya anında müdahale etmek için de önemli noktalarda ekipler hazır bekletiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Zabıta Ekipleri de özellikle şekerciler, unlu mamul satıcıları, tatlıcıları denetlerken; işportacıları da belirlenen alanların dışına çıkarmama konusunda kararlı görünüyorlar. Halkın sağlığını ön plana alan zabıta, olumsuzluklar karşısında da yasal işlemi yapıyor.

Vatandaşların yaşayabileceği olumsuzluklara karşı güvenlik için 155 ve 156, zabıta için 153, trafik için 154, maliye için 189, valilik için 179, yangın için 110, acil sağlık hizmetleri 112,  orman yangın 177, su arıza 185, elektrik arıza 186, çevre için 181 nolu telefonu kod çevirmeden arayabilecekleri ifade edildi.

Diğer yandan bugün ülke genelinde resmi kurumlarda idari tatil sayıldı. Valilikler ve ilgili birimler, hizmetleri aksatmayacak şekilde personeli idari izinli sayacaklar. Emniyet birimleri idari iznin dışında tutuluyor.

 

VALİ GÜVENÇER'DEN BAYRAM MESAJI

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak "Bayramlar sevgi, dostluk, kardeşlik ve hoşgörü duyguları ile sevinç ve mutluluğun paylaşıldığı önemli günlerdendir. Bu özelliği ile birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirmektedir" dedi. Güvençer, şöyle dedi:

"Ramazan ayına vedanın hüznü, ama öte yandan da yeni bir Bayram'a kavuşmanın coşkulu mutluluğu ile birbirimizi daha çok sevdiğimizi hissettiğimiz bu seçilmiş günlerde, Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Valilik Bahçesinde düzenlenecek olan bayramlaşma törenine tüm hemşehrilerimizi davet ediyor, bayramlarının acılara dönüşmemesi için trafik kurallarına hassasiyetle uyulmasını temenni ediyor, bayram süresi boyunca görevi başında çalışacak personele başarılar diliyor, Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER