ELBİSTAN-EKİNÖZÜ-AFŞİN ULTRA MARATONU SONA ERDİ

ULTRA MARATONU BAKİYE DURAN 22 SAATTE TAMAMLADI

ELBİSTAN-EKİNÖZÜ-AFŞİN ULTRA MARATONU SONA ERDİ

 Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır ultra maratonu olan 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nu 55 yaşındaki Bakiye Duran 22 saatlik derecesi ile birinci tamamladı.

Almanya’da yaşayan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında başlattığı ve 2012 yılında da Türkiye Atletizm Federasyonu’nu tescillediği 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu tamamlandı. 11 Ekim 2014 günü Elbistan’a bağlı Kavaktepe Mahallesi’nden sabah 09.00’da start alan 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nda sporcular 170 kilometrelik zorlu parkuru tamamlamak için büyük çaba harcadı.
Sırasıyla Türkören, Demircilik, Söğütlü, Çiçek Mahallelerini geçen sporcular termik santral yolunu kullanarak Akören ve Doğan Mahallesi’ni geçtikten sonra Afşin ilçesi sınırlarına girdi. Buradan da Karagöz Mahallesi istikametinden Afşin ilçe merkezi, Emirli Mahallesi, Eshab-ı Kehf Külliyesinden dönüş, Kemal Ertekin Caddesinden Afşin Devlet hastanesine, oradan Göksun-Elbistan yoluna indi. D330 karayolu üzerinden Erçene ve Kabaağaç Mahalleleri’ni geçen sporcular, Ekinözü istikametine dönerek Kalealtı, İğde ve Ortaören Mahalleleri’nden Ekinözü ilçesine ulaştı. Sporcular 170 kilometrelik parkurun son bölümünde de Ekinözü ilçesinden çıkış alarak Akpınar Mahallesi’ni geçip Belen mevkiinden Elbistan’a ulaştı ve Cumhuriyet meydanında finiş noktasına vardı.
Elbistan’dan başlayıp Afşin ve Ekinözü ilçeleri geçildikten sonra yine Elbistan’da Cumhuriyet meydanında biten 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nu 55 yaşındaki Bakiye Duran isimli bayan sporcu 22 saatlik derecesi ile birinci tamamladı. 2012 yılında da bayanlar kategorisinde birincilik elde eden Bakiye Duran’ın ardından ikinciliği 22.12’lik derecesi ile Hüseyin Haşhaş elde etti.
6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nda emekli polis olan Osman Göğebakan 23.18’lik derecesi ile üçüncü, Hamit Çalış ise 23.59’luk derecesi ile dördüncü oldu. Ultra maratonun başlatıcısı olan İbrahim Şahin ise 13 saat 28 dakika koşabildi. Rahatsızlanan Şahin, koşuyu yarım bırakmak zorunda kaldı.
6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun ödül ve madalya töreni ise Şehit Er Mehmet İnan Parkı’nda gerçekleştirildi. Buradaki ödül törenine Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fethi Yanardağ, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz; İlçe Spor Müdürü Mustafa Yılmaz, büyükşehir belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sponsorlar ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını ise Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun yaptı. Kaymakam Akkoyun, “Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton koşusunu sonlandırdık. Sporcularımız kazasız belasız bu koşuyu tamamladılar. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu dünyanın uzunluk açısından 3.büyük maratonu. Hız olarak ise dünyanın en hızlı ultra maratonu. Türkiye Atletizm Federasyonu resmi programında da yer alması dolayısıyla da bir başka önem kazanıyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda atletizm başlığı altında bölgemizde yapılan ultra maraton koşusu daha profesyonel, daha geniş kapsamlı ve daha fazla sporcunun katıldığı önemli bir organizasyon olacaktır. Bu anlamda bu sene büyük destek veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne özellikle teşekkür ediyorum. Kent Konseyimiz bu anlamda taşın altına elini koydu teşekkür ediyorum. Elbistan Belediyesi’ne ve emeği geçen bütün sponsorlara teşekkür ediyorum. Özellikle jandarma ve polis teşkilatımızın mensupları da büyük gayret sarf ettiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Görev alan bütün birimleri kutluyorum. Katılan bütün sporcularımızı da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra mikrofona davet edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fethi Yanardağ da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını getirdim. Kendisi katılmayı çok arzu ediyordu ama daha önceden belirlenmiş programlarından dolayı katılamadı. 6.’sı gerçekleştirilen Ultra Maratonu’nun inşallah önümüzdeki yıllarda katılımıyla ve organizasyonu daha coşkulu geçmesi temennilerimi paylaşıyorum. Dünyada sayılı maratonlardan birisi olan Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu ile ilgili teklif geldiğinde hiç düşünmeden yardım ve desteğe hazır olduğumuzu kaydettik. Spor; insan bedeni, ruhu ve sağlığı açısından çok önemlidir. Gençlerimizin bu tür organizasyonlarla spora teşvik edilmesi noktasında önemli bir adım olduğunu ifade etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak da Elbistan’da 5 yıl süre zarfı içerisinde spora dönük gençlik merkezleri be spor komplekslerinin Büyükşehir Belediye Başkanımızın projeleri arasında olduğunu ve bunların en kısa süre içerisinde başlatacağını belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ultra Maratonu 1. olarak tamamlayan Bakiye Duran’a bin 500 TL’lik ödülü, sertifikası ve kupası Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun tarafından takdim edildi. Dereceye giren diğer sporculara ise ödülleri protokol üyeleri ve sponsorlar tarafından verildi. Elbistanın Sesi Gazetesi ve Nehir Hastanesi’ni temsilen de İşadamı Özgür İspir, ödül veren sponsorlar arasında yer aldı.
Ödül töreni sonrasında kısa bir değerlendirme yapan Ultra Maraton birincisi 55 yaşındaki Bakiye Duran, geçtiğimiz yıl katılamadığı bu koşuyu birinci tamamladığı için mutlu olduğunu kaydetti. 2012 yılında da bayanlar kategorisinde 1. olduğunu hatırlatan Duran, “2013 yılındaki ultra maratona Kalahari Çöl Maratonu takvimiyle çakışması dolayısıyla katılamamıştım. Orada da 350 kilometre koşarak birincilik elde etmiştim. İstanbul’dan Elbistan’a gelerek bu yıl birincilik elde ettim. Bölge bu tür sporlar için çok müsait doğa yapısına sahip. Bu tür sporlar ve organizasyonlar şehirler için büyük tanıtım avantajıdır. Umarım önümüzdeki yıl daha kapsamlı ve daha iyi bir şekilde bu ultra maraton düzenlenir. Bu tür sporların ve organizelerin desteklenmesi gerekiyor. Halkın da katılabileceği kısa mesafeli koşular da olabilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte koştuğum arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bu organizede katkısı büyük olan ve burada bulunmamıza vesile olan İbrahim Şahin’e de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Rahatsızlığından dolayı koşuyu yarım bırakmak zorunda kalan ve özel ödüle layık görülen Ultra Maraton koşucusu İbrahim Şahin de, emeği geçenlere teşekkür etti. Şahin, gelecek yıl 7.’si düzenlenecek ultra maratona daha çok sporcunun katılmasını beklediklerini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER