‘EĞLENELİM ÖĞRENELİM’ PROJESİ HAYAT GEÇİRİLDİ

SAHTE CENNET-SESSİZ ÇIĞLIK TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

‘EĞLENELİM ÖĞRENELİM’ PROJESİ HAYAT GEÇİRİLDİ

 Kahramanmaraş’ta sahnelenen "Sahte Cennet-Sessiz Çığlık " adlı tiyatro oyununda, öğrencilere uyuşturucu madde kullanmanın zararları anlatıldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Güvenli Hayat ve Güvenli bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde hazırlanan ‘Eğlenelim Öğrenelim’ projesi kapsamında öğrencilere yönelik tiyatro gösterisi sahnelendi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 340 bin lira bütçe desteği sağladığı projeyle 10 bin öğrenciye madde bağımlılığının sonuçlarının görsel olarak anlatılması hedefleniyor.
Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda sahnelenen "Sahte Cennet-Sessiz Çığlık" tiyatro oyununa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro öncesi bir konuşma yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Adem Kayacı, ÇOGEP projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerle 16 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti.
Emniyet müdürlüğünün öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sağlaması için mücadele verdiğini ifade eden Kayacı: “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak bizlerde projeli ve projesiz çalışmalarla öğrencilerimize ulaşarak güvenlik ve huzur konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Onların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için özverili bir şekilde çalışmaktayız. Bu çerçevede 2014 yılı içerisinde bugüne kadar öğrencilere yönelik 4 proje gerçekleştirilmiş olup yaklaşık 16 bin öğrenciye ulaştık. Ayrıca 500 öğrenci ailesi evlerinde ziyaret edilmiştir.” dedi.
‘Eğlenelim Öğrenelim’ ÇOGEP projesinin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilerek 340 bin TL bütçe desteği sağlandığını kaydeden Kayacı: “Bugün açılışını yaptığımız proje kapsamında 6 adet etkinlik gerçekleştirilecektir. Bu etkinlikler şöyle; “Sahte Cennet-Sessiz Çığlık” isimli tiyatro gösterimi, Kız ve erkek lise öğrencilerine yönelik futbol ve voleybol turnuvalarının düzenlenmesi, Başkonuş Yaylasında gezi yürüyüşü, Gaziantep Gezisi, “Aile İçi İletişim Semineri” ve öğrenci ailelerinin ziyaret edilmesi olarak planlanmıştır. “Sahte Cennet-Sessiz Çığlık” isimli tiyatro gösterimi 13-17 Ekim tarihleri arasında bir hafta boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 2 seans olarak yapılacaktır. Tiyatro gösteriminde toplam 10 bin öğrenciye madde bağımlılığının tehlikeli sonuçları görsel olarak anlatılacaktır. Gösterimden sonra katılımcılara bloknot, kalem ve el broşürü dağıtılacaktır. Projenin 2. Etkinliği olan Futbol ve Voleybol Turnuvaları bölümünde ise 24 erkek ve 24 bayan lise takımından oluşacak toplam 576 öğrenciye erkeklere futbol, bayanlara voleybol turnuvaları düzenlenecektir. Bu etkinlik ile öğrencilerimizi spora teşvik etmek, sosyalleşmelerini sağlamak, sporun güzelliğini göstermek ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amaçlanmıştır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından etkinlik, "Sahte Cennet-Sessiz Çığlık " adlı tiyatro oyunun sahnelenmesiyle devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER