CAMİİDE SABAH SPORU

"GENÇLER CAMİİ DE BULUŞALIM" PROJESİ DEVAM EDİYOR

CAMİİDE SABAH SPORU

 Abdulhamithan Camiide "Gençler Camii de buluşalım" projesi kapmasında Sine vizyon izlediler, sabah sporu yaparak camiden ayrıldılar.

    Sultan Abdulhamithan Camii imamı Ömer Faruk Şirikci hoca efendi tarafından yürütülen proje ile, "Gençler Camii de buluşalım" projesi kasamın da bu sabah gençler camiye gelerek sabah namazını kıldıktan sonra camii içinde kurulan sine vizyon da Sevgili Peygamberimiz (SAV) efendimizin dünyaya gelişini izlediler. Sonra halka oluşturarak beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde sabah sporunu yaptılar.
     Sabah namazı, Sinevizyon gösterisi, 15 dakika spor sonra çay ve simit ikramı da yapılan Sultan Abdulhamithan camiinde 14 hafta boyunca her sabah bu spor hareketleri tekrar edileceğini belirten Ömer Faruk Şirikci: "Gençleri camii de buluşturmak için böyle bir proje hazırladı, bunun başarıya ulaşması sizlerin desteği ile olacaktır. 14 hafta camiye gelen bir genç sabah namazına alışır ve ondan sonra devam eder, camiye bizim camimiz demeye başlar en önemli mesele de budur" dedi.
     Camii de sabah sporu olur mu? demeyin, camii de Allah'ın yasaklamadığı her tür etkinlik olur, mahrem olmayan her tür toplantı olur, burası toplanma cem etme yeri, camiidir. Bu sebeple biz her sabah spor yapacağız" diye konuştu.
     Kahramanmaraşlı gençleri camiye davet eden Şirikci: " Bakın 4 yıldan beri her Cuma sabahı vermekte olduğumuz çorba hizmetimiz devam ediyor, buna ilave olarak her sabah birde gençlik programı koyduk. Genç ve yaşlı herkesi sabah namazına davet ediyorum, Cuma Sabahları şifalı çorbamızdan içmeye davet ediyorum" diye konuştu.
      İlk gün olması sebebi ile istenilen ölçüde gelen olmasa da, gelenler önce Sabah namazını kıldılar. Sonra ise film izledikten sonra hep beraber spor yaptılar.
    14 hafta ve her sabah böyle devam edecek olan Proje başarıya ulaşırsa diğer camilerde yapılmaya başlanacak.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER