ÇİLEK HASADI İÇİN TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

VALİ GÜVENÇER, BU YIL ÇOK BEREKETLİ BİR TARIM YILI GEÇİRECEĞİZ

ÇİLEK HASADI İÇİN TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

 Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, tarımda bu yıl çok bereketli bir yıl olacağını belirterek, bunun önümüzdeki yıllara da sirayet etmesini diledi.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çilek tarla günü düzenlendi. Onikişubat ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi'nde düzenlenen çilek tarla gününde konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, "Bu yıl çok bereketli bir tarım yılı geçireceğiz. Bu önümüzdeki yıllara da sirayet etsin" dedi. 2007 yılında Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından burada çilek üretiminin ilk tohumlarının atıldığını belirten Vali Güvençer şöyle konuştu:
"Muhtemelen sadece Suçatı'nda değil Kahramanmaraş'ın genelinde çilek üretiminin teşebbüsü ortalama bu yıllara tekabül etmiştir. Ama o yıllardan bu yıllara gelindiğinde tam ölçülememekle birlikte 6-7 bin ton civarında bir çilek üretiminden bahsediliyor. Burada biz bir avuç insan olabiliriz. Ancak söz konusu tarım olunca binlerce hektardan milyonlarca ağaçtan yüz binlerce ton hasılattan ve hepsinden de öte yüz binlerce çiftçiden tarımcıdan insanlardan bahsediyoruz. 
Bir şeyler yapmışsak, becerebilmişsek bugünlere gelmişsek bugünün şükrünü eda edebiliyorsak sadece şükürle yetinmeyip geldiğimiz noktayı da irtifa etmeyip daha iyi bir noktaya varabilmek için arayışımızı devam ettirebiliyorsak el ele verebiliyorsak, arayışlarımızı, niyetlerimizi, iradelerimizi paylaşabileceğimiz devlet nezdinde kapılar o kapıların ardında bizim gibi düşünen olur mu? Bizim derdimizi ve tasamızı kendine dert tasa eden gerek kamu gücünü gerekse kendi özel birikimini bizim için harcayabilecek insanlar bulabiliyorsak mutlu olmalıyız. Bugünden başlayarak sadece çilek ürünlerinde değil, hasat almaya başladığımız tüm ürünlerde Allah'tan bereket diliyorum." 
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ise, Kahramanmaraş'ta yılda 6-7 bin ton çilek üretimi yapıldığını söyledi. Emiralioğlu, "Bu bölgeden biz artık çilek ihraç edebiliriz diye çiftçilerimizle konuşmaya başladık. Öncelikle böyle bir başarıya imza atan çok değerli çalışkan çiftçilerimizi tebrik etmek istiyorum. Bu bir çalışma ve emek işi. Onlar bunu, bu bölgede başarmış görünüyorlar. Kahramanmaraş'ta birçok ürün olduğu gibi çilek üretiminde de ilk 10 il arasında. Üretim bakımından yıllık 6 ile 7 bin ton arasında bir üretim potansiyelimiz var" dedi.
Konuşmaların ardından çilek yetiştiren çiftçilere hediyeler verildi ve protokol üyeleri tarlada çilek topladı. Düzenlenen tarla gününe, Vali Mustafa Hakan Güvençer'in yanısıra Onikişubat Belediye Başkanvekili Dr. Ali Ünsal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kaygısız, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, çiftçiler ve öğrenciler katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER