MHP'LİLERİN MAZBATASI PARTİDE TESLİM EDİLDİ

TOR, AK PARTİ MHP SAYESİNDE SANDIĞA GÖMÜLDÜ

MHP'LİLERİN MAZBATASI PARTİDE TESLİM EDİLDİ

 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde MHP'den Kahramanmaraş Milletvekili seçilen Fahrettin Oğuz Tor ve Sefer Aycan mazbatalarını parti binasında il başkanından aldılar. Mazbata teslimi nedeniyle parti il binasında düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Süleyman Öner, "Seçilen Milletvekillerimiz gerek ülkemiz, gerekse Kahramanmaraş için başarılara imza atacaktır" dedi. Kahramanmaraş'ta MHP olarak yüzde 20 oranında oy aldıklarının altını çizen Öner, "Birbirinden değerli 2 arkadaşımızı Milletvekili olarak meclise göndereceğiz. Seçim dönemi barış ve huzur içerisinde geçmiştir. Kahramanmaraş'ta Partimize büyük bir destek vermiştir. Milletvekillerimiz gerek ülkemiz gerek Kahramanmaraş için başarılara imza atacaklardır. Biz kendilerine dün, bugün yarında güveniyoruz bizleri en güzel şekilde temsil edeceklerdir" şeklinde konuştu.

FAHRETTİN OĞUZ TOR
MHP'den Kahramanmaraş Milletvekili seçilen Fahrettin Oğuz Tor'da, 7 Haziran'da AK Parti iktidarının MHP sayesinde sandığa gömüldüğünü söyledi. MHP'nin  devletle, hükümetle, ağalarla, paşalarla birçok hâkim güçle mücadele ettiğini ifade eden Tor , "Birçok baskıya maruz kaldık ama nihayetinde AK Parti iktidarı MHP sayesinde yıkılmıştır, Ak Parti İktidarı 7 Haziran günü sandığa gömülmüştür" dedi.
Seçim çalışmalarında hırsızlık İddialarının mecliste aklanmalarını, yolsuzluk iddialarının göz ardı edilmesini, kul hakkı yenilmesini,  ayrımcılık yapılmasını, büyük miktarlarda israf yapılmasını, işin ehline verilmediğini, çiftçinin, köylünün, işçinin, memurun, emeklinin perişan olduğunu söyledik diyen Tor,  "Bu söylemlerimiz vatandaşlarımız tarafından kabul görmüştür. MHP'nin oyları önemli ölçüde artmıştır. Kahramanmaraş'ta da 45 bine yakın kişi bizlerin bu söylemlerine kulak vererek oylarını bize vermişlerdir. Biz çok daha fazla artırmayı bekliyorduk. Ancak, bu baskılar, bu sınırsız harcamalar, iftiralar, binlerce kişiye iş vaatleri, köylere giden belediye imkânlarının ölçüsüz şekilde kullanılması bu başarımızı geriletmiştir. Ama biz biliyoruz ki bundan sonrada seslerimizi daha geniş kitlelere duyuracağız" ifadelerini kullandı.
SEFER AYCAN NE DEDİ?
Yine MHP'den milletvekili seçilen Sefer Aycan ise, "Türkiye genelinde beklentimiz daha yüksekti, bizim daha büyük hedefimiz vardı ama bu kadar oldu. Oy veren herkese teşekkür ediyorum, vermeyene ise teşekkür etmiyorum" dedi. Bir seçim sürecini daha tamamladıklarını belirten Aycan, şunları kaydetti:
"MHP Kahramanmaraş'ta başarılı olmuştur. Yüzde 13 olan oyunu yüzde 20'ye çıkarmıştır. Milletvekili sayısını 1 den 2'ye çıkarmıştır. Türkiye genelinde ise yüzde 13 olan oyunu yüzde 16,3'e çıkarmıştır.    Türkiye genelinde Milletvekili sayısını 50'den 80 ne çıkarmıştır. Bu seçimin gerçek galibi kendi emeğiyle saldırılara rağmen başarılı olan Milliyetçi Hareket Partisidir. Ama bu seçimin esas kaybedeni Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partidir. Her türlü şiddete, her türlü yanlışa, her türlü siyasi tutarsızlıklara, ahlaksızlıklara rağmen MHP başarılı olmuştur. Bir takım provokasyonlara rağmen, MHP'ye yönelik saldırılara rağmen MHP başarılı olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan 400 Milletvekili isteyerek başladığı süreçte daha sonra 335'e razı olmuş fakat, Cumhurbaşkanlığı makamına da ihanet ederek, makamı boşlayarak bir genel başkandan daha kötü bir şekilde meydan, meydan dolaşarak oy istemiş, baskı yapmış ve devletin tüm imkanlarını kullanmıştır. Bu baskıya rağmen MHP yüzde 16.3 oy almıştır. Son haftalar içerisinde olan her türlü ahlaksızlığı birlikte yaşadık, millete yaptığını biliyoruz onları çok yadırgamıyoruz zaten her zaman yaptıkları. Ama en çirkin davranışı ise dini siyasete alet etmiştir, Camiye siyaset sokmuştur, maalesef camideki görevlilerde bunun bir parçası olmuş ve propaganda yapılmıştır. Onun dışında muhtarlara nasıl baskı yaptığını biliyoruz. 
Muhtarları saraya çağırıp her gün baskı yaptığını ve muhtarları tehdit ettiğini, nasıl kaynak aktardığını da biliyoruz. Ama bunlar emellerine ulaşamamıştır. Bu seçimin gerçek sonucu AKP iktidarından kurtulduk bu hepimizin başarısıdır. Artık karşımızda tek başına AKP iktidarı yok ve zulüm bitmiştir. Artık AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakları yere basacaktır, söylemleri de değişmiştir. Dün herkese saldıran, hakaret eden bu kişiler uzlaşmaktan partilerin sorumluluk almasından bahsetmektedirler. Tabiî ki bunlar her zaman görüş, düşünce ve söylemlerini değiştirir.  Bunlara çok yakışıyor bu davranışlar. Ama MHP bu başarıyı da yeterli görmemektedir hem Kahramanmaraş'ta, hem de Türkiye genelinde beklentimiz daha yüksekti,  bizim daha büyük hedefimiz vardı. 
Ama bu kadar oldu oy veren herkese teşekkür ediyoruz, vermeyene ise teşekkür etmiyoruz.  Bunların bize haksızlık yaptığına inanıyorum. Kendimizi, partimizi, ülkemizin durumunu anlattık ve aslında bizden çok iktidar partisinden kendiler şikâyet etti. Ama yine gördük ki iktidar partisine oy verenlere teşekkür etmiyorum" 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER