ATEŞ SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

DEVLET EŞİT MESAFEDE OLMALI

ATEŞ SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) hafta başında başlayıp 71 öğrencinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan öğrenci olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

Tarafları sükûnetli olmaya davet eden Ateş: “Bir kere herkes sakin olmalı, biz bu kentte huzursuzluk kavga ve nizah istemiyoruz. Farklı görüşteki insanların bir masa etrafında oturarak sorunlarını konuşarak çözmelerini istiyoruz.” dedi.
Kente görevli ulusal ve yerel medya temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya gelen Ünal Ateş, CHP Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçe Başkanlığına atandığını duyurdu.
CHP olarak KSÜ’de yaşanan öğrenci gerginliğini yakından takip ettiklerini kaydeden Ateş: “Olaylarla ilgili öncelikle herkese sağduyu çağrısı yapıyorum. Bir kere herkes sakin olmalı, biz bu kentte huzursuzluk kavga ve nizah istemiyoruz. Farklı görüşteki insanların bir masa etrafında oturarak sorunlarını konuşarak çözmelerini istiyoruz. Çünkü biz 1978’de Maraş’ta bunun acısını yaşadık, 36 yıl geçti hala acısını ve sıkıntısını yaşıyoruz. Eğer bu olaylar yaşanmasaydı bu gün Maraş yaşanabilirlilik kent sıralamasında 64. Sırada olmazdı.” diye konuştu.
"DEVLET HER İKİ TARAF EŞİT MESAFEDE OLMALI"
Devletin olaylara müdahale ederken taraflara eşit mesafede durması gerektiğini ifade eden Ateş şöyle konuştu: “Üniversitede okuyan öğrencilerin başta yurt problemi olmak üzere çok büyük sıkıntıları var. Bu kentte birliğe bütünlüğe kardeşliğe zarar verecek bir takım olaylar oluyor. Bu konuda başta Sayın Vali olmak üzere Belediye Başkanına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu kenti idare eden sizler bu soruna el koyup çözüm için gerekli bütün adımları atmak zorundasınız. Taraflarla görüşüp sükunete davet edip onları bir masa etrafında toplayıp sıkıntılarının çözümüyle ilgili adımların atılması gerekiyor. Devlet, devlet baba ise her iki tarafa da eşit mesafede yaklaşmalı. Bu kentte kesinlikle huzursuzluk istemiyoruz.”
"ŞİŞLİ BELEDİYESİNE YÜKLENENLER ELBİSTAN BELEDİYESİNE BAKSIN"
Ülke gündemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ateş, partisine Şişli Belediyesi üzerinden yüklenen Ak Parti hükümetini eleştirdi.
AK Parti hükümetini, ‘hükümetçilik’ oynayan bir grup insan olarak niteleyen Ateş “O insanlar son günlerde CHP’ye Şişli Belediyesi üzerinden yüklenmeye çalışıyorlar. Benim onlara tavsiyem önce aynaya baksınlar, aynada bir şey göremezlerse dönüp Elbistan Belediyesine baksınlar. 6 ay önce seçtirdikleri Belediye Başkanını bu gün görevden alabilmek için onlarca müfettiş gönderdiler. Mevcut belediye başkanıyla ilgili kendi partililerinin akıl almaz iddia ve suçlamaları var. Kendi belediyelerine dönüp bakmayanlar CHP’nin hiçbir belediyesi ile ilgili eleştiri yapmak hakkına sahip değiller. Şişli belediyesine yüklenenler Elbistan belediyesine baktıkları zaman orada parti kavgasını da, rant kavgasını da, yolsuzluğu da çok iyi göreceklerdir.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER