VATANDAŞLARIN KİTAP OKUMA SEVGİSİ

7’DEN 77’YE HERKES KİTA OKUDU

VATANDAŞLARIN KİTAP OKUMA SEVGİSİ

 Kahramanmaraş Kent Meydanında bir araya gelen 7’den 77’ye vatandaşların kitap okuma sevgisine soğuk kış günleri bile engel olamadı.

Kitaplarını alarak kent meydanına koşan kitap kurtları, soğuğa aldırış etmeden yaklaşık bir saat kitap okudu. Kiminin arkadaşlarıyla geldiğin kiminin torunlarıyla geldiği kitap okuma etkinliği hoş görüntülere sahne oldu.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi Ortaokul Komisyonu tarafından Kent Meydanında düzenlenen etkinlikte kitapseverler kış mevsiminin soğuğuna aldırmadan kitap okudular.
AGD tarafından, Türkiye genelinde düzenlenen, ‘Zamansız ve Mekânsız Okuma’ etkinliği kapsamında Kent Meydanında bir araya gelen öğrenciler yaklaşık 1 saat kitap okudu. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve insanlara örnek olmak amacıyla düzenlenen programda kitaplarını alarak Kent Meydanına koşan öğrenciler soğuk kış gününe aldırmadan kitap okumaya devam etti. Kiminin ellerini ovduğu, kiminin sıkı sıkıya manto ve atkılarına sarıldığının gözlendiği kitap okuma etkinliğinde öğrenciler, bilgi hazinelerine yenilerini eklemek için gözlerini kitaplardan ayırmadı.
Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şubesi Ortaokul Komisyon Başkan Vekili Bilal Sefa Kaplan etkinlik hakkında verdiği bilgide şunları dile getirdi: “Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şubesi Ortaokul komisyonu okuma grupları şeklinde çalışmaktadır. Okuma grupları onar kişilik öğrencilerden oluşmaktadır. Bu gün yaptığımız etkinlik bütün öğrencilerimizi bir araya toplayarak meydanda yani biz her yerde kitap okuyoruz mesajını vermeye çalıştık. 81 ilin 200 noktasında aynı çalışma toplam 10 bin öğrenciyle icra ediliyor. Biz de bu çalışmanın bir parçasıyız, genel merkezimiz çok yoğun şekilde çalışıyor, maksadımız öğrencilerimizin özgüven kazanması için öğrencilerimizi topladık. Kendilerine olan özgüvenin artması, okuma bilinci, halkın içerisinde kendilerini ifade edebilme yeteneğini kazandırmaya çalışıyoruz.            
Kitap okuma etkinliklerinin hepsine destek vermek için katıldıklarını ifade eden ve torunlarıyla kitap okuyan 77 yaşındaki Yüksel Börükan ise şunları ifade etti: “Kitap okumaya geldik buraya, kitap okumayı seviyorum. Gençlerin okumalarını isterim okumak çok iyi bir şeydir, okumayan cahildir. Torunlarımla beraber geldim, bu şekilde onlara örnek olmaya çalışıyorum, aynı zamanda onları desteklerim devamlı. Okula ben evlendikten sonra gittim, gece okulunda okudum bir belge aldım. Okumalarını isterim, ben okumadığım için çok pişmanım, okumamı ilerletsem daha iyi olurdu.” 
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER