TOPLU NİKAH TÖRENİ

22 ÇİFTE RESMİ NİKAH KIYILDI

TOPLU NİKAH TÖRENİ

 Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi sosyal belediyecilik örneği göstererek toplu nikah töreni düzenledi. 

Duygu Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplu nikah törenine evli olan ve hiç resmi nikahı olmayan 22 çiftin resmi nikahı Belediye Başkanı Necati Okay tarafından kıyılırken çiftlerin nikah şahitliklerini ise  Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Mehmet  Ramazanoğlu yaptılar. 
 Toplumun çekirdeğini oluşturan aileleri önemsediklerini belirten  Belediye  Başkanı Necati Okay, Evliliğin temeli resmi nikahıdır, Resmi nikah olmasa kadının hiçbir hakkı olamadığını belirterek, "Sizler birbirinize karşı hoşgörülü saygılı olacaksınız, birbirinizin olumsuz değil olumlu yönlerini göreceksiniz, olumsuz yönünü görseniz hoşgörü sevgi saygı göstermezseniz o evlilik yürümez. Bir evliliğin temeli resmi nikahıdır. Resmi nikah olmasa kadının hiçbir hakkı olamaz. Bu nedenle herkes resmi nikah yaptırmalıdır. Birbirinizi seviniz, birbirinize anlayış gösteriniz, iyi günde kötü günde kenetleniniz, bu sizleri mutluluğa götürecektir." Dedi. 
Ak Parti Milletvekilleri  Sıtkı Güvenç, evliliğin en iyi şekilde devam emesi için mutlaka en  az 3 çocuğun olması gerektiğini belirterek,  Resmi nikahın kadınlar için çok önemli olduğunu söyledi.  Güvenç, Evlilik Allahın emri peygamberin sünneti olduğunu belirterek, "Evliliğe vesile olanlar hayırlı bir iş yapmışlardır" dedi.
Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu da, kısa bir konuşma yaparak evliliğin kutsal bir görev olduğunu söyledi. 
Toplu Nikah törenine  Ak Parti Milletvekilleri  Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Ramazanoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç  Bilal  Debgici, Belediye Başkan Yardımcıları  ile çiftlerin yakınları katıldı. 
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER