İKİ DİKİŞ MAKİNESİYLE BAŞLADI, 30 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI

MARKASINI ÜRETMEK İÇİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

 İKİ DİKİŞ MAKİNESİYLE BAŞLADI, 30 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI

 İki dikiş makinesiyle başladı, 30 kişiye istihdam sağladı

- Kahramanmaraş'ta mikro kredi ile iki dikiş makinesi alarak iş hayatına atılan girişimci kadın, 30 kişiye istihdam sağlayarak ünlü markalara fason üretimine başladı
- Girişimci Dilbirliği: "Bundan sonraki hedefim kendi markamı üretmek"
Kahramanmaraş'ta mikro kredi programından 600 liralık destekle aldığı iki dikiş makinesiyle evinde terzilik yapan 3 çocuk annesi Türkan Dilbirliği, 30 kişiye istihdam sağlayıp ünlü markalara fason üretimi yapmaya başladı.
Ev kadını 49 yaşındaki Dilbirliği'nin hayatı, 7 yıl önce evine bırakılan mikrofinans broşürü ile değişti. Broşürde gördüğü mikro kredi programını araştıran Dilbirliği, girişimleri sonucu sağladığı 600 liralık krediyle örgü makinesi aldı. Evinin odasını boşaltarak çalışmaya başlayan Dilbirliği, çevresinden aldığı siparişleri yaparak iş hayatına atıldı.
Şazibey Mahallesi Odun Ambarı bölgesinde bir iş yeri kiralayan Dilbirliği, hayalinin bir bölümünü gerçekleştirdi. Eşi Faruk Dilbirliği ve çocuklarıyla çalışan girişimci kadın, kendi markasını oluşturabilmek için mücadele ediyor.
- Markasını üretmek için desteğe ihtiyacı var
Dilbirliği, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce başladığı çalışma serüveninde zoru başardığını söyledi.
Azimli ve sadakatle çalışmanın kendisine başarıyı getirdiğini belirten Dilbirliği, bundan sonraki hedefinin, kendi markasını üretmek olduğunu ifade etti.
Çalışarak sıfırdan bir tekstil atölyesi sahibi olduğunu dile getiren Dilbirliği, şunları kaydetti:
"Dar gelirli ev hanımlarına verilen bir kredi olduğunu öğrendim. Aldığım ilk parayla örgü yapabilmek için iplik aldım. Örgü yaparak bunları satmaya başladım. Üç çocuğumu kimseye muhtaç etmek istemiyordum. Babamın mesleği tekstildi. Biraz daha kredi alarak iki dikiş makinesi aldım. Bunları koyacak yerim olmayınca iki odalı evimin bir odasında çalışmaya başladım. Hedeflerim büyüktü, 4 makine daha aldım. 'Makinelerini çoğaltırsan sana fason iş veririz' denilmesi üzerine 30 makine daha alarak atölye kurdum. Gece gündüz demeden çalıştım. Azimle çalışan eşim ve 3 çocuğum sayesinde bu başarıyı yakaladık. Şu anda 30 çalışanımla hedeflerime doğru ilerliyorum."
Kendi markasını üretme konusunda desteğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Dilbirliği, "Kimseden sadaka veya para istemiyorum. Sadece ham madde konusunda desteğe ihtiyacım var" dedi.
Ham madde sağlanırsa kendi markasını üretebileceğine işaret eden Dilbirliği, bu yüzden de tekstilcilerden kendisine destek olmalarını istedi. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER