ASIRLIK NİNENİN SAĞLIKLI YAŞAM SIRRI

UZUN YAŞAMIN SIRRINI DOĞAL BESLENMEYE BORÇLU

ASIRLIK NİNENİN SAĞLIKLI YAŞAM SIRRI

 Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan 105 yaşındaki Fatma Alıngan, uzun yaşamın sırrını doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

Sümer Mahallesi'nde kızı Serpil Karadaş ile yaşayan Alıngan, hayatının büyük bölümünü yaylalarda hayvancılık yaparak geçirdi. Küçük yaşta evlenen ve bu evliliğinden 5 çocuk, 21 torun ve 5 de torununun torunu olan asırlık nine, eşini ise 13 yıl önce kaybetti.
Alıngan, yaptığı açıklamada, yaşamının önemli kısmını yaylalarda hayvancılık yaparak geçirdiğini söyledi. Ekin biçtiğini, bağ kazdığını anlatan Alıngan, "Elimden gelmeyen iş yoktu. Davarım da çoktu. Bu süreçte hep doğal yiyecekler tükettim. Bu yaşa kadar sağlıklı olmamın nedeni de budur" dedi. 
Karadaş  ise annesinin son  5 yıl öncesine kadar doğal olmayan hiçbir şeyi evine almadığını, köyde kendi yetiştirdikleri ürünleri tükettiğini ifade etti.
Annesinin en çok sigara tiryakilerine kızdığını anlatan Karadaş, "İlerlemiş yaşına rağmen kendi işini kendisi hallediyor. 5 yıl öncesine kadar köyde peynir, yoğurt , taze yağ ve bahçemizde yetiştirilen meyve ve sebzelerden tüketirdik. O zamanlar evimizde çarşıdan alınan hiç bir hazır gıda hiç girmezdi" diye konuştu. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER