1071 ANADOLU HAREKATI, KAHRAMANMARAŞ'TA!

1071 ANADOLU HAREKATI, KAHRAMANMARAŞ'TA!

1071 ANADOLU HAREKATI, KAHRAMANMARAŞ'TA!

 Genel Merkezi Ankara'da bulunan ve bir çok ilde de temsilcilik ya da şube olarak teşkilatlanan 1071 Anadolu Hareketi Derneği'nin Kahramanmaraş'ta da yapılaşması için çalışmalar sürüyor.

Fikri, kültürel, sosyal faaliyette bulunmak amacıyla, sivil toplum kuruluşu olarak kurulan ve kısa adı "1071" Anadolu olan 1071 Anadolu Hareketi Derneği'nin Kahramanmaraş Temsilciliğine Ökkeş Ekberoğlu getiriliyor. Alperen Ocakları İl Başkanlığı Başkanlığı yapan ve Büyük Birlik Partisi (BBP) çatısı altında siyasetini sürdüren Ekberoğlu, bundan sonra 1071 Anadolu'nun da temsilciliğini yürütecek.
Yıllardır Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı safta mücadele veren BBP Pursaklar İlçe Başkanlığı, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde de bulunan Ümit Ağkıran'ın genel başkan olduğu  1071 Anadolu Harekatı Derneği'nin İl Temsilcisi Ökkeş Ekberoğglu; derneğin kuruluş hikayesi, amacı, geleceği hakkında MEMLEKET'e açıklamalarda bulundu:
AMAÇ VE GÖREVLE İLGİLİ TEMEL İLKELER
"Derneğimizin Genel Merkezi Ankara'da olup kısaltılmış adı '1071 Anadolu', hususi işareti Hilâl içinde kartal başıdır ve altında 1071 Anadolu Hareketi şeklindedir. 1071 Anadolu Hareketi Derneği, Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine; üniter yapının korunması ve bağımsız çizgisine bağlı; maneviyatçı, demokratik insan hak ve hürriyetlerini evrensel hukuk çerçevesinde benimseyen ve barışçı bir milliyetçilik anlayışına dayalı; hak, hukuk ve meşruiyetten yana ilkeleri gaye edinmiştir.
Millî, demokratik, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, birlik ve bütünlük içinde gelişmesini sınıf ayrımının ortadan kalkmasını hürriyetçi ve eşitlikçi bir anlayışla toplumculuk ilkesine dayalı olarak Türk Milletinin tüm fertlerine aynı mesafeden bakarak hizmet etmek amaç ve gayesini gütmekteyiz. Hür, milli iradenin temsilini gaye ediniyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinde gelir dağılımının, üretimin desteklenerek ve âdil bir bölüşümün gözetilerek yapılması gerektiğine inanıyoruz. Gelirde dağılım adaletsizliğinin ortan kalkması gerektiğine inanıyoruz. Muhtaçlarına bakan bir toplum dokusu, millî varlığımızın da vicdanıdır. Dışarıdan müdahalelerle iktisadî ve sosyal yapımızın tahrip edilmesine izin vermemek adına Türk Milletinin bilgilendirilmesi gayesini taşıyoruz. 
Dış Türklerin, Anadolu Türkleriyle iktisadî, sosyal ve kültürel birlikler kurmaya yönelik bütün faaliyetlerin geliştirilmesine inanıyoruz. Tarihimizin gösterdiği doğrultuda ve coğrafi konumumuzun sağladığı imkânları değerlendiren çok yönlü ve atak bir anlayıştan yanayız; teslimiyetçi tavırları reddediyoruz. Türk Milleti ve bütün insanlık için iyi niyetle, ahlâkî kaygılarla ve haklı taleplerle yola çıkıyoruz. 
Aile Kavramını Türk toplumunun temeli kabul ediyoruz. Türk nesillerinin Kültürüne,Tarihine Örf ve Ananelerine bağlı olarak eğitim seviyesi yükseltilerek ve Türkiye sevdalısı olma idealine bağlı, manevi değerlerle bezenmiş şahsiyetli bireyler olarak yetiştirilmesini arzuluyoruz. 1071 Anadolu Hareketi; Dünyada ve Türkiye'de huzuru, barışı ve kardeşliği tesis etmenin milletimizin asli görevi olduğu düsturuna inanan fikri, kültürel, içtimai bir sivil toplum harekettir.
Derneğimizin ilkesi özetle; millicilik anlayışına sahib mukaddesatçı, her türlü kültür emperyalizmine karşı donanımlı şuurlu istikrar sahibi Türk nesillerini, milletimizin bekasını milli irade etrafında kenetlenmesini sağlayacak toplum mühendisleri yetiştirerek oluşacağı inancıyla ahlakiyetçi duruşun oluşmasını sağlamaktır."
VATAN VE MİLLET SEVGİSİNE BAKIYORUZ
1071 Anadolu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ökkeş Ekberoğlu, "Ankara'da yıllardır Merhum Muhsin Başkan'la omuz omuza mücadele veren Ümit Ağkıran ağabeyimiz,  Muhsin Başkan'ımızın vefatıyla böyle bir fikir ortaya koydu. Uzun zamandır 1071 Anadolu Hareketi Derneği'ni kuracağını söylüyordu. Ve sonunda derneği kurdu" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Daha sonra illere il başkanı atamaya başladı. Kahramanmaraş'ta da benim başkan olmamı istedi. Bende bu teklifi geri çevirmedim. Biz bir görev aldığımız zaman alnımızın akıyla yapmamız lazım. Şu anda Türkiye'de 20 ilde şubemiz var. Yavaş yavaş sınırlarımızı genişletmeye devam edeceğiz. Bizim amacımız sadece vatan ve millettir. Herhangi bir partiye bağlılığımız yok. İleri ki dönemlerde de partileşme gibi bir durumumuz yok. Vatanını milletini seven, vatan millet uğrunda hizmet vermek isteyen herkes aramıza katılabilir. Bizler şu parti bu parti diye bakmıyoruz. 
Kişilerdeki vatan millet sevgisine bakıyoruz. Cennet mekan Muhsin Yazıcıoğlu'nun fikirleri doğrultusunda hareket ederek ülkemize hizmet etmek istiyoruz.  Müslüman Türk yiğitler bölücülere ve bölücü sempatizanlara geçit vermemelidir. Yurdun tamamı böylece temizlenir. Vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden her ihanet şebekesinin başı ezilmelidir. Müslüman Türk, yumruğunu her seferinde küfrün belini kırmak için havaya kaldıracak. Küfrün belini kırmak ise doğruya inanmakla, doğru yaşamakla olur.
Ülküsü; ilay-ı kelimetullah olan serdarlara, ülküsü; nizam-ı alem olan şahbazlara, ülküsü; rızay-ı bari olan sufi gönüllere, Allah (c.c.)'ın selamıyla binlerce selam.  Maveraünnehir'in kutsadığı Alp'lere, Horasan'dan yola revan olmuş erenlere, Türkistan kervanıyla Anadolu'ya gelmişlere, Allah (c.c.)'ın selamıyla binlerce selam. Balagay tekkesinde saadetin kapısını açanlara, Üsküp'te ezan-ı Muhammediye (s.a.v.) ile coşanlara, Adriyatik'te ilahi huzura divan duranlara, Allah (c.c.) selamıyla binlerce selam olsun."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER