YEDİKUYULAR'DA KAYAK YAPILIYOR

YEDİKUYULAR BÖLGESİNDE KAR KALINLIĞI KAYAK SPORU İÇİN UYGUN

YEDİKUYULAR'DA KAYAK YAPILIYOR

İl merkezine 20-25 dakikalık bir mesafede bulunan Yedikuyular bölgesinde kar kalınlığı kayak sporu için uygun bir seviyede. Genellikle Kasım ayı sonu itibariyle kar yağışı almaya başlayan bölge kayak sporu için ideal kar seviyesini ilkbahar aylarına kadar korumakta. Zira 07 Nisan 2013 Pazar günü Vali Şükrü Kocatepe’nin bölgede yaptığı incelemede kar örtüsünün kayak sporu yapılabilecek kalınlıkta ve genişlikte olduğu görülmüştü.
Yedikuyular mevkiine Kayak Merkezi yapımı konusu Kahramanmaraş valiliğimizce üç yıldan beri, kar kalınlığı ve niteliği, karın yerde kalış süresi, ulaşım imkânlarının iyileştirilmesi yönleriyle incelenmekte ve çalışmalar yürütülmektedir. İlk etapta yolun genişletilmesi ve güvenlik bariyerlerinin yapılması çalışması 2011 ve 2012 yıllarında başlatılarak kısmen tamamlanmıştır. Çalışmalar Bertiz Köylerine ulaşımın da kolaylaştırılması yönünden önem arz etmektedir.  Bu amaçla çalışmalara 2013 yılında da devam etmiştir. Yedikuyular mevkiine Kayak Merkezi yapımı ile ilgili olarak valiliğimizce başlatılan etüd çalışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünce de desteklenmektedir. Bu amaçla 2013 yılı içerisinde Genel Müdürlük görevlileri bölgede inceleme yapmışlar ve sonuç itibariyle Yedikuyuların Kayak Merkezi yapımı için uygun kar kalınlığı ve genişliği ile eğime sahip olduğu kanaatini ifade etmişlerdir.
İlimiz turizmine büyük katkılar sağlayacak olan kayak merkezi yapımı için çalışmalar hızla devam etmekte olup hali hazırda kayak merkezi bulunmayan bölgede vatandaşlar kendi imkânları ile kayak yapabilmektedir.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER