MEME KANSERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TOPLANTIYA KETEM SORUMLU PERSONELLERİ KATILDI

MEME KANSERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 HSBS kullanımı ve meme kanseri bilinçlendirme ayı çalışmaları toplantısı yapıldı

Halk Sağlığı Müdürlüğü B.O.H Programlar ve  Kanser Şubesi Kanser Kontrol Birimi tarafından  Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda,  Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı Faaliyet Planı, Hizmet içi Eğitimi ve HSBS’den saglik.net’e veri gönderilmesi hakkında toplantı yapıldı.
Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Harun ÇETİN başkanlığında yapılan toplantıda Kanser Kontrol Birim Sorumlusu Meral AY Taranabilir Kanser Türleri ve İlçelerdeki faaliyet planlarına yönelik sunum yapmış olup, ayrıca HSBS’nin kullanımı ile ilgili uygulamalı bilgilendirmenin yapıldığı toplantıya  birim personelleri, Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan KETEM sorumlu personelleri katılmıştır.
Kanser Kontrol Birim Sorumlusu Meral AY, “Meme kanseri ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Erken evrede tespit  edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilgilendirip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri Ekim ayında Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri  yurt genelinde düzenlenmektedir. Tüm Halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı taramalarını yaptırmaları için KETEM’e bekliyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER