“ACİL OBSTETRİK BAKIM” EĞİTİMİ VERİLDİ

EĞİTİM SONRASINDA KATILIMCILARA KATILIM BELGELERİ VERİLDİ.

“ACİL OBSTETRİK BAKIM” EĞİTİMİ  VERİLDİ

 Gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü “Acil Obstetrik Bakım ve Yenidoğan Sistemi” olarak tanımlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından anne ölümlerinin azaltılması için önerilen sistemler arasında Acil Obstetrik Bakım Sistemi de bulunmaktadır.

 Kahramanmaraş  Halk Sağlığı Müdürlüğü  tarafından  16-17 -18 Eylül  2014 tarihlerinde Acil Obstetrik Bakım Eğitimi” düzenlendi. Söz konusu eğitime Ebe,Hemşire,ATT ve Sağlık Memurundan oluşan 145 sağlık personeli katıldı.  
Eğitim; Dünya’da ve Türkiye’de anne sağlığının durumu, acil obstetrik bakım sisteminin tanımı ve bileşenleri, obstetrik problemlere yaklaşım ve triyaj, sık karşılaşılan obstetrik problemler, obstetride iletişimin önemi, acil obstetrik bakımda ateş ve enfeksiyon yönetimi, doğum eyleminin takibi ve partograf kullanımı, gebelikte hipertansif bozukluklar, gebelikte kanama ve yönetimi, doğum sonrası kanamalar ve yönetimi, kan transfüzyonu reaksiyonları, şok ve sıvı tedavisi  konularından oluştu.
Eğitim sonrasında katılımcılara katılım belgeleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER