VEFASPOR'A 'VEFA'YA GELDİLER…

Nurullah Öksüzce ve Mustafa Tıraş, tercihini eski hocalarından yana kullandılar

VEFASPOR'A 'VEFA'YA GELDİLER…

 Nurullah Öksüzce ve Mustafa Tıraş, tercihini eski hocalarından yana kullandılar

Vefaspor'a 'vefa'ya geldiler…
MAHMUT BEYAZ
Kahramanmaraş mahalli futbol liglerinin başarılı futbolcularından Nurullah Öksüzce ve Mustafa Tıraş, kendilerinde büyük emeği olan antrenörleri Osman Köse'ye 'vefa borcunu ödemek' için tercihlerini Vefaspor'dan yana kullandılar.
Büyüksırspor'un alt yapısında futbola başlayan ve antrenörleri Osman Köse ile Turuncu-Beyazlı takım ile hem gençler hem de büyükler düzeyinde şampiyonluklara imza atan iki genç futbolcu Nurullah Öksüzce ve Mustafa Tıraş, takım kaptanlıkları da yaptıkları Büyüksırspor'dan ayrıldılar. İki futbolcu, daha önce kendilerine antrenörlük yapan Osman Köse'nin başkanlığını yaptığı Vefaspor ile anlaştılar. İki futbolcu da yaptıkları açıklamalarda, "Biz Vefaspor'u, vefa için seçtik. Bundan sonra eski hocamızın takımının başarısı için ter dökeceğiz" dediler.
VEFASPOR'UN DOĞUŞU…
Kahramanmaraş'ta Büyüksırspor'un altyapısında futbola başlayan Osman Köse, uzun yıllar formasını giydiği Turuncu-beyazlı ekipte hem antrenör yardımcısı hem de antrenör olarak yıllarca görev yaptı. Takıma kazandırdığı onlarca futbolcuyu, Kahramanmaraş futboluna sunan Köse, kısa sürede bir ekol oldu.
Köse, kafasında yıllardır hayalini kurduğu 'Vefaspor' için ilk adımı da geçen sezon attı. Kahramanmaraş'ın ilk bayan futbol takımı olan Maraşgücüspor Kulübü Başkanı Mustafa Dağlı'nın da girişimleri ile Önsenspor'u devralan Osman Köse, çalışmalarına da geçen sezon başladı. Büyükler ve U19 Ligi İkinci Küme Maçları'na katıldı. Bu arada, takımın nüvesini teşkil edece olan U12 takımını da oluşturarak liglere katılan Önsenspor, bu sezon isim değiştiriyor.
Geçen günlerde de kulüp başkanlığını devralan Osman Köse, Büyüksırspor'da yapmak isteyip de yapamadıklarını gerçekleştirmek için yola çıktığını belirterek, "Bu amaçla yıllardır benimle birlikte hareket eden iki genç futbolcum ile görüştüm ve Vefaspor'a davet ettim. Onlar da, davetimi geri çevirmediler ve bize katıldılar" dedi.
VEFA İÇİN VEFASPOR DİYORLAR
Büyüksırspor da hem genç takım hem de büyükler kategorisinde takım kaptanlığı yapan iki orta saha oyuncusu Nurullah Öksüzce Mustafa Tıraş, kendilerini yetiştiren hocalarının daveti üzerine bu sezon Vefaspor'da top koşturacaklar.
Sarı-siyahlı kulübün ilk transferleri de olan Nurullah Öksüzce ve Mustafa Tıraş, yeni sezon öncesinde Büyüksırspor ile olan bağlarını kopardılar ve kendilerini Vefaspor'a taşıdılar. Amaçlarının sadece spor yapmak olmadığını ve insanlara ahde vefa duygusunu da işlemek olduğunu söyleyen Nurullah Öksüzce ve Mustafa Tıraş, duygularını MEMLEKET'e şöyle anlattılar:
Nurullah Öksüzce: "Birçok Birinci Amatör Küme takımlarından teklif almama rağmen eski hocam Osman Köse'nin başkanlığını İkinci Amatör küme takımlarından olan  Vefaspor'a geldiğim için çok mutluyum. Bizim bu günlere gelmemizde büyük emeği olan Osman Köse hocam ve başkanıma müteşekkirim. Ayrıca biizi buraya layık gördükleri için onursal başkanımız Mustafa Dağlı'ya da yürekten teşekkür ederim. Bundan sonraki mücadelem ve hırsım Vefaspor için olacaktır."
Mustafa Tıraş: "Yaklaşık 12 sezon Büyüksırspor'da Nurullah ile birlikte top koşturduk. Futbol kamuoyu bizim futbolumuzu, hırsımızı, mücadelecimizi ve hiçbir zaman pes etmeyen oyun yapımızı bilir. Artık bunları Vefaspor'da sergileyeceğiz. Vefaspor'a geldiğim için çok mutluyum bizde çok büyük emekleri olan Osman hocamla çalışacağım için onurluyum. Vefasporda başarılı olmak için geldim."
KÖSE, TRANSFERLERLE İLGİLİ NE DEDİ?
Bu arada resmi olarak Önsenspor adı ile ligde mücadele edecek olan ancak kamuoyunda Vefaspor olarak bilinen kulübün başkanı ve teknik patronu Osman Köse ise, "Yaklaşık 6 ay önce devraldığımız Önsenspor'un adını Vefaspor olarak değiştireceğiz" diyerek, ilk transferleri ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
"Geleceğe dönük yeni bir enerji ve kulüp sistemi oluşturmak için bu yola çıktık. Hedef olarak önümüzdeki 5 yılın kadrosunu ve sinerjisine katkı sağlamak istiyoruz. Bu amaçla karakterleriyle, duruşlarıyla, sporcu kişilikleriyle bizim çok iyi tanıdığımız oyuncular olan Nurullah ve Mustafa'nın bundan sonraki süreçte bize katkı sağlayacaklarına inancımız tamdır. Ekip ruhuna ve takımdaşlık duruşuna uygun olan iki arkadaşımızı alarak çok doğru bir transfer yaptığımızı düşünüyoruz. Hedefimiz büyüktür, hedefimiz var olan değerleri ortaya çıkarmaktır."
Öte yandan Vefaspor'un iki yeni transferinden biri olan Nurullah Öksüzce'nin yeni sezonda aynı zamanda takımın U19 Ligindeki ekibini de çalıştıracağı kaydedildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER