“İTHAL KURBANLIĞA İHTİYACIMIZ YOK”

KUZU, YETERİ KADAR KURBANLIĞIMIZ VAR

“İTHAL KURBANLIĞA İHTİYACIMIZ YOK”

 Gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, canlı kilonun bu sene 11-136 TL arasında satılacağını söyledi. Fiyatların uygun olduğunu ifade eden Kuzu, küçükbaş hayvan kesmenini daha makbul olduğunu ifade etti. 

"Arpanın kilosu 65 kuruş, samanın kilosu 60 kuruş, çobanlar 3 bin TL maaş alıyor. Vatandaşın kendisi de bunu göze almalıdır" diyen Kuzu, küçükbaş hayvanlarda ada yüzde 54 oranında et bulunduğunu söyledi. Kuzu şunları kaydetti: 
"Kahramanmaraş'ta bir 76 bin nüfus bulunmaktadır. Kahramanmaraş'ta 380 bin damızlık koyun ve keçiyle hizmet ediyoruz. Kahramanmaraş'ta 1 milyon 76 bin nüfus bulunmaktadır. Kahramanmaraş'ta insanlar duruma göre küçükbaş ve ya büyükbaş kurban kesiyor. Bir kısım vatandaşta kesemiyor. Kesemeyenlere Allah'ım yar ve yardımcısı olsun. Kesmeyi nasip etsin. Kesenlerden de Allah razı olsun. Kahramanmaraş'ın şuan için ithal hayvana ve ithal ete ihtiyacı yoktur. Çünkü, bizim hayvan varlığımız ve meblağımız bellidir. 
O kadar çok dalgalı fiyatta Türkiye genelinde bulunmamalıdır. Şuanda canlı kilo 11-13 TL arasındadır. Büyükbaşta dana fiyatları tavan yaptı. Vatandaşlar kırmızı ette etin, yağ oranının düşük olduğunu belirtiyor. Bunun için bilhassa yaşlı vatandaşlarımız büyükbaşa yöneliyorlar. Halbuki İbrahim Peygamber'e koç inmesiyle kutlanmaya başlandı. Küçükbaş daha makbuldür. Müslüman ülkelerde ağırlıklı olarak erkek koç kesilir. Vatandaşımız Kahramanmaraş'ta tedirgin olmasın, çelişki yaratmasın; kurbana yetecek kadar Türkiye Genelinde hayvan bulunmaktadır.  Ortalama 70 kilo koyun 900 TL civarına gelir. Bunlar çok dalgalı fiyat değildir. 
Arpanın kilosu 65 kuruş, samanın kilosu 60 kuruş, çobanlar 3 bin TL maaş alıyor. Vatandaşın kendisi de bunu göze almalıdır. Her şeyin bir bedeli vardır. Hiçbir şey bedelsiz değildir. Her şeyin bir bedeli vardır.  Kahramanmaraş'ın ithal hayvana ihtiyacı yoktur. Hayvan meblağımız yeterlidir. Hayvan meblağımız da kısıtlama yoktur. 11 ilçemizde de hayvancılık devam ediyor. Kilo fiyatı 14 TL olsa, bence yine pahalı bir fiyat olmaz. Et 30-33 TL'dir. Zaten küçükbaşlarda da yüzde 54 et oranı var. 100 kiloluk koyunda 54 kilo et var. Bu böyle hesaplanmalıdır. Milletin fiyatlardan korkmaması gerekir." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER