ŞEHİT ATEŞİ, KAHRAMANMARAŞ'I YAKTI

ÖLMEYE GELDiK BURAYA

ŞEHİT ATEŞİ, KAHRAMANMARAŞ'I YAKTI

 Siirt-Pervari karayolunda terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 8 asker şehit oldu. Önceki gün meydana gelen menfur olayda şehit olan askerlerden biri olan Kahramanmaraşlı Ömer Erüstün'ün cenazesi dün havayolu ile önce Kahramanmaraş'a getirildi, ardından da karayolu ile memleketi Afşin'e gönderildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU, BİRİ HEMŞEHRİMİZ
Siirt'te PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu.  Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiinde meydana gelen patlamada 8 asker şehit oldu. Patlamanın ardından askerlerin cenazeleri hastaneye kaldırılırken kimlikleri de açıklandı. Şehit olan askerlerin isimleri şöyle:
"Jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk-Burdur, jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli-Adana, uzman çavuş Barış Akın-Ankara, jandarma er Mehmet Halil Barkın-Şırnak'ın Silopi ilçesi, jandarma er Recep Beycur-Erzurum, jandarma er Ömer Erüstün-Kahramanmaraş, jandarma er Bahadır Aydın-Bursa, jandarma er Emre Kaan Arlı-Kocaeli."
ERÜSTÜN'ÜN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Siirt'te PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma Er Ömer Erüstün İstanbul'daki baba evine ateş düştü.
Siirt-Pervari karayolunda terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden şehit olan 8 askerden Jandarma Er Ömer Erüstün'ün İstanbul'daki baba evine ateş düştü. 6 aylık asker olduğu öğrenilen şehidin, Güngören Sanayi Mahallesi Balkan Sokak'taki evine Türk bayrağı asılırken yakınları ve arkadaşları acılı aileye taziye ziyaretlerinde bulundu. Acılı aile için evin önünde ambulans hazır bekletilirken şehidin arkadaşları ve yakınlarının evinin önündeki acılı bekleyişi sürüyor.
Bombalı tuzakta şehit olan Jandarma Er Ömer Erüstün'ün memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde hüzün hakim oldu. Siirt-Pervari karayolunda terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Ömer Erüstün'ün memleketi Afşin Altunelma Mahallesi'ne ateş düştü. Teröristlerin saldırısında şehit olan Erüstün'ün uzun süredir İstanbul'da yaşadığı belirtildi.
ŞEHİTİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ 
Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiinde PKK'lılar tarafından yola döşenen bombanın, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 asker, düzenlenen askeri törenin ardından şehitler memleketlerine gönderildi. Kahramanmaraşlı olan şehit Er Ömer Erüstün (20)'ün cenazesi de törenin ardından dün hava yolu ile Kahramanmaraş'a getirildi. Şehidi hava alanında ailesi ve protokol karşıladı. Erüstün'ün Türk bayrağına sarılı naşını gören annesinin feryadı yürekleri dağladı. Şehit Erüstün'ün babası Ali Erüstün'ü ise askerler ve Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer sakinleştirdi.
112 Sağlık Ekiplerinin de hazır bulunduğu hava alanında fenalaşan şehidin yakınlarına müdahale edildi. Ömer Erüstün'ün cenaze aracına bindirilmesi esnasında şehit annesi Nazan Erüstün, cenaze aracına vurarak, "Annen burada Ömer duymadı beni Ömer duymadı annen ölseydi ben ölseydim Ömerim" sözleri alandakileri göz yaşlarına boğdu.
Cenaze aracına bindirilen şehit Er Ömer Erüstün'ün naşı Afşin ilçesine gönderildi. Şehit babası Ali Erüstün ile annesi Nazan Erüstün'ü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç makam aracında ilçeye götürdü. Şehidin cenaze namazının ise bugün Cuma namazına mütekip Afşin Ulu Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi. 
ÖLMEYE GELDİK BURAYA
Siirt'te şehit olan 8 askerden biri olan Kahramanmaraşlı Er Ömer Erüstün'ün bir akrabası ile son görüşmesinde "Napalım amcam ölmeye geldik buraya. Bende sıkıntı yok" dediği öğrenildi. 
Siirt'te Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Kahramanmaraşlı Er Ömer Erüstün'ün (20) bir akrabası ile son konuşmaları, arkadaşı tarafından sosyal paylaşım sitesinde yayınlandı. Akrabasının Siirt gibi bir yerde nasıl rahat olabildiğini sorması üzerine Erüstün, rahat olduğunu belirtiyor. Yakınının ''Öyle deme kanka seni de evde bekleyenin var'' mesajı üzerine şehit Erüstün, "Napalım amcam ölmeye geldik buraya. Bende sıkıntı yok'' yazıyor. "Nöbet tutuyor musun hala'' yazan akrabasına şehit er, "Yok kanki her gün göreve gidiyorum ben, haftada belki 2 saat. O da gelirse göreve gitmezsem" yazıyor. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER