SEÇİMDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

SEÇİM ÖNCESİ, SEÇİM GÜVENLİĞİ VE ALINACAK TEDBİRLER ELE ALINDI

SEÇİMDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Kahramanmaraş’ta 30 Mart yerel seçimler öncesinde alınacak tedbirler masaya yatırıldı.Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında yapılan toplantıda, 30 Mart’ta yapılacak mahalli ve yerel yönetimler seçimleri öncesi, seçim güvenliği ve alınacak tedbirler ele alındı.
Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Vali yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü katıldı. Toplantıda, seçim sürecinde alınacak güvenlik önlemleri, seçim öncesi yapılması gereken tanıtım ve propaganda çalışmalarının kanun ve yönetmelikler çerçevesinde nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler verdi.
Vali Şükrü Kocatepe, İç İşleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda seçim güvenliği ve siyasi faaliyetlerin güven ortamında yapılaması için planlamalar yapıldığını söyledi. Geçmiş yıllardaki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarının inceleneceğini belirten Kocatepe, “Bu toplantımız İç İşleri Bakanlığımızın emri doğrultusunda, Sayın Bakan’ımızın emirleri doğrultusunda bize verdikleri talimatlarla ilgili görüşlerimizi, karşılıklı ilçelerimizin yapısı, ulaşım durumları, seçimlerde vatandaşımızın rahat oy kullanabilmesi için alınması gereken tedbirler, siyasi partilerin faaliyetleri konusunda bizden istekleri varsa onu değerlendireceğiz. Yine YSK karalarıyla uyulması gereken kurallar nedir, bu güne kadar yayınlanmış olan YSK karalarını inceleteceğiz. İl ve ilçe seçim kurulumuzun seçim karalarını irdeleyeceğiz.” diye konuştu. HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER