POLİSTEN ÇATIŞMA TATBİKATI

OPERASYONU İL EMNİYET MÜDÜRÜ METİN AŞIK YÖNETTİ

POLİSTEN ÇATIŞMA TATBİKATI

Kahramanmaraş  Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet ekipleri yıl sonu tatbikatını, Sümer Mahallesi'nde bulunan Hanefi Mahçiçek stadı yanında yaptı.
Tatbikata, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Şube Müdürleri ve 300 kişilik polis ekibi katıldı. Operasyonu İl Emniyet Müdürü Metin Aşık yönetti.
İki gruba ayrılan polisler bir tarafta yasa dışı gösteri yapan kitleyi temsil ederken diğer taraftan emniyet kuvveti olarak tedbir alan ekipler eylem yapanları önce ikaz etti. İzinsiz gösteri yaptıklarına dair uyarılan eylemcilerin dağılması istendi. Alanda barikat kurup ateş yakarak pankartlar açıp slogan atan ve polise taş atan gruba ekipler dağılmaları uyarısından sonra Toma aracıyla beraber müdahale etti. Alanda izinsiz gösteri yapanların etrafını çeviren ekipler eylemcileri göz altına aldı.
Tatbikat sonrası değerlendirme yapan İl Emniyet Müdürü Aşık başarılı tatbikattan dolayı ekiplere teşekkür ederek şunları dile getirdi: "2013 yılı Ocak ayından beri arkadaşlarımızla bir çok eğitim faaliyetlerinde bulunduk. Bu eğitim faaliyetlerinin sonuncusu olarak gördüğümüz bu çevik kuvvet eğitimini yani tatbikatını, yaptıkları çalışmalarının sonucunu birlikte izledik. Bütün salonda ve sahada yani yanaşık düzen eğitimi, çevik kuvvet eğitimi onun dışında vatandaş-halkla ilişkiler ve polis etiği ve polisle alakalı her türlü bilgi, zor kullanma ve benzeri eğitimleri yıl sonu itibariyle tamamladık. Mavi kasklı çevik kuvvet olarak gördüğünüz görevlilerimiz aslında kadro polisimizdir yani karakolda, önleyici hizmetlerde çalışan ya da bürolarda çalışan arkadaşlarımızdır. Toplumsal olaylarda ülkemizdeki gelişmelere göre olabilecek her türlü kargaşaya ya da müdahale edilecek her türlü kanunsuz gösterilere karşı tüm polisimizi hazırlamaya dönük yaptığımız çalışmaları izledik."
 Çevre illerden de polis takviyesi aldıklarını ve geçen seneki alınan tedbirden daha üst seviyede önlem aldıklarını aktaran Aşık, Maraş olaylarının yıl dönümü dolayısıyla yaptıkları hazırlıklar hakkında şunları söyledi: "Tabi ki önümüzdeki Mart ayında bir seçim var, bir hafta öncesine kadar Türkiye'deki diğer üniversitelerde olduğu gibi şehrimizdeki üniversitede öğrencilerin de kendi aralarında problemler başladı. Malumunuz Aralık ayının sonu 1978'deki Maraş olaylarının yıl dönümü bunların da tamamını kapsayacak ve bütün yıla hazır olacak şekilde arkadaşlarımız tatbikatlarını yaptılar. Bu hafta sonu da Maraş olayları yıl dönümü münasebetiyle yasaklama kararı var, bu yasaklama kararı çerçevesinde şu andan itibaren de devam eden uygulamalarımız var, tedbirlerimizi aldık. Yarın ve Pazar günü şehrin giriş ve çıkılarıyla birlikte şehrin her tarafında tam manasıyla tedbirlerimizi aldık, alacağız. Bu onun son yansıması olarak yapılan çalışmaların disipline olup olmadığının bir yansıması olarak gözlem için geldik buraya."
Aşık, 1978 Maraş olayları dolasıyla her hangi bir gösteri için izin başvurusu yapılıp yapılmadığına dair bir soruya şu şekilde cevap verdi: "Değişik etkinliklerle alakalı çağrılar var, takip ediyoruz, o çağrılara göre de bizler gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Buradaki en önemli şey kitlelerin karşı karşıya gelmemesi, buradaki en önemli unsuru biz böyle görüyoruz. Yani toplumsal olaylarda karşılıklı grupların birbiriyle çatışması ihtimaline karşı aldığımız tedbir en üst seviyededir. Normal kanunlar çerçevesine göre mevzuatın ve kanunların emrettiği her türlü özgürlükleri, hak ve hürriyetleri vatandaşlarımızın kullanmasına engel olmuyoruz."
İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER