AKTÜRKOĞLU, OKUL MÜDÜRLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

ÜNİVERSİTE KURACAĞIZ

AKTÜRKOĞLU, OKUL MÜDÜRLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

KAHRAMANKENT EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRÜ HAMZA AKTÜRKOĞLU, OKUL MÜDÜRLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Kahramankent Eğitim Kurumları olarak  geleceği anlayan, tam donanımlı, kişisel potansiyellerini maksimum düzeyde  kullanan gençler yetiştirerek, geleceğin Türkiyesi için önemli insan kaynaklarından biri olmayı amaçladıklarını ifade eden Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hamza Aktürkoğlu, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Kahramanmaraş'ta bir Üniversite açmayı planladıklarını söyledi.
Kahramankent İlköğretim Okulu toplantı salonunda Kahramankent Okulları Müdür ve İdarecileri ile biraya gelen  Genel Müdür Aktürkoğlu Kahramankent Okullarının konumu hakkında bilgiler verdi.
Kahramankent Okullarında okuyan öğrencilerin daha başarılı olması için okul idarecilerinin büyük gayret gösterdiğini belirten Aktürkoğlu, öğrencilere okul saati dışında haftanın üç günü 2 saat kadar etüd eğitimi vererek hayata daha iyi hazırlanmasını sağladıklarını ifade etti.
Kahramankent Lisesi Anadolu Fen Lisesi'nde eğitim gören 16 öğrencinin tamamına burs verdiklerini belirten Aktürkoğlu, "Okulumuzdan mezun olup da şu ana kadar Üniversiteyi kazanamayan hiçbir öğrencimiz yok, dedi.
 Çok iyi bir yabancı dil bilmenin çok önemli olduğunu belirten Aktürkoğlu, Öğrencilerimizin bu alanda çok iyi derecede başarılı olması için Amerika'dan 7 İngilizce öğretmeni getirdiklerini belirterek açıklamalarına şöyle devam etti.
"Bizim için öğretmen, veli, öğrenci diyalogu çok önemli, bizim başarımız sadece öğrencilerimize Üniversite kazandırmak değil, TÜBİTAK Olimpiyatlarında 3 yıldır başarılıyız. Biyoloji Olimpiyatlarında 1. ve 2. Liglerimiz var, Olimpiyatlarda Dünya başarısı kazanmış  olmak çok önemli. Biz Kahramankent Okulları olarak başarılı olmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bünyemizde bulunan  5 okulda bin 800 öğrenciye hizmet veriyoruz. Biz bütçemizin yüzde 30'unu burslu öğrencilerimiz için ayırıyoruz. Okullarımız fiziki olarak da her türlü donanıma sahip. Fitness Salonu, Spor Salonları  250 kişilik toplantı salonlarımız var." Dedi.
Kahramanmaraş'a Özel bir Üniversite kazandırmak istediklerini belirten Aktürkoğlu, Üniversite için yaklaşık 5 yıl önce görüşmelerimiz olmuştu.Çevre illerdeki Özel Okulları da göz önünde bulundurarak 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Kahramanmaraş'a bir Özel Üniversite açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Aktürkoğlu, "Kahramankent Eğitim Kurumları Vizyonunun Vatanını  ve milletini seven, Atatürk ilke ve İnkılaplarını özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, yeniliklere açık, olaylara geniş açıdan bakabilen, dinamik, özgüveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş, araştıran ve ülkesine faydalı, içinde yaşanılan zamanın gereklerini yerine getirmenin yanında, yarınların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıkları yapan, bilgi ve iletişim teknolojisiyle donanmış, hoşgörülü ve herkesle diyaloga açık, duygu ve düşüncelerini ifade edebilen, geleceğin büyük Türkiye için dünyayla yarışan nesilleri örnek ve önder bilim, eğitim ve kültür merkezi olmak" olduğunu söyledi. 
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER