ORGAN BAĞIŞ ETKİNLİĞİ VE AŞURE İKRAMI YAPILDI

OKAY, ŞİFA BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZ VAR

ORGAN BAĞIŞ ETKİNLİĞİ VE AŞURE İKRAMI YAPILDI

 Kahramanmaraş'ta Organ Bağışı Haftası kapsamında, organ bağış etkinliği ve aşure ikramı yapıldı.

Dulkadiroğlu Belediyesi ile Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği tarafından düzenlenen, İl Sağlık Müdürlüğü'nün de destek verdiği etkinlik kapsamında, Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde kurulan stantta hem organ bağışı alındı hem de aşure ikram edildi.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyledi.
Organ nakliyle şifa bekleyen vatandaşların bulunduğunu anımsatan Okay, naklin önemini bütün vatandaşlara duyurulabilinmesi halinde şifa bekleyen vatandaşların organlarına kavuşmuş olacağını belirtti.
İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ise amaçlarının halka organ ve doku bağışı hakkında bilgi vermek ve farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.
Organ Bağışı Haftası'nın bağış bekleyen hastalara umut ışığı olmasını dileyen Çitil, şunları kaydetti:
"Kahramanmaraş'ta yaklaşık 750 civarında kronik böbrek hastamız diyaliz makinalarına bağlı olarak hayatlarını idame ettirmekteler. Türkiye genelinde de 50 bin civarında hastamız var. Vereceğimiz bir organ başka birinin hayatını devam ettirmesine vesile olacak. Bilinçlendirme çalışmalarını kent geneline yayıyoruz. Organ bağışında farkındalık oluşturup konunun önemini daha geniş halkalara yaymak istiyoruz."
Çitil, 18 yaşını dolduran herkesin organ bağışı yapabileceğini belirterek, kendisinin de organlarını bağışladığını sözlerine ekledi.
Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven de "Hayra destek olan hayrı işlemiş gibi olurlar" sözünü hatırlatarak, vatandaşları organ bağışına destek vermeye davet etti.
Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği'nin güzel bir hizmete adım attığını dile getiren Demirdöven, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu kardeşlerimize destek olduk. İnsanlığın neresinde hayırlı hizmetler varsa orada gücümüz nispetinde destek olmaya devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerin hayra vesile olması ve devamlılığının olmasını diliyorum" dedi.
Dernek Başkanı Hanifi Çöplü ise yeni kurulan bir dernek olduklarını belirterek, candan cana giden en büyük sadakanın organ bağışının olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.
Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER