ŞEHİT ATEŞİ BU KEZ ANDIRIN'I YAKTI!

ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

ŞEHİT ATEŞİ BU KEZ ANDIRIN'I YAKTI!

 Her gün bir ya da birkaç şehit haberinin geldiği ülkemizde, geçen hafta Afşin şehidine ağlarken; bu haftaya da Andırın'lılar şehit haberiyle sarsılarak girdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, askeri aracın geçişi esnasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılmasıyla 2 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı.  Edinilen bilgiye göre, Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü yakınlarında PKK mensuplarınca menfeze yerleştirilen yüklü miktarda patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 2 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldı. PKK üyelerinin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Hakkari - Şemdili'de şehit düşen askerlerden birinin Kahramanmaraş Andırın nüfusuna kayıtlı sözleşmeli er Ahmet Bıçakçı olduğu öğrenildi.  Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan askerlerden sözleşmeli er Ahmet Bıçakçı hayatını kaybetti. Ahmet Bıçakçı'nın bekar olduğu ve ailesinin Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. 
ŞEHİT ATEŞİ ANDIRIN'A DÜŞTÜ 
Yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın memleketi olan - Andırın ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 
Edinilen bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerlerden Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın Andırın ilçesinde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutan yardımcısı Yarbay Ahmet Kusbaşoğlu ve Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak ve beraberindeki askeri yetkililer verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan şehidin annesi Meryem Bıçakçı eve gelen Yarbay'a uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin evine Türk bayrağı asıldı.
OĞLUMLA İKİ GÜN ÖNCE              KONUŞTUK
Şemdinli'de şehit düşen Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın annesi Meryem Bıçakçı şehit oğlu ile iki gün önce telefon ile görüştüklerini belirterek, "Anne dedi. Ben çok iyiyim burada bir şey yok dedi. En son da Ramazan Bayramı'nda gelmişti. Gitme oğlum dedim. Ahmet'im gözleri gülen Ahmet'im" şeklinde konuştu. 
Şehidin babası Hüseyin Bıçakçı'nın ise oğlunun şehit haberi geldiği sırada Kahramanmaraş il merkezine gittiği, şehit Ahmet Bıçakçı'nın bu yıl sözleşmesinin biteceği için oğlunun isteği üzerine tekrar sözleşme yapmak için bazı evraklar hazırladığı öğrenildi. Şehit Ahmet Bıçakçı'nın bekar olduğu ve cenaze töreninin Andırın ilçesinde yapılarak yine Andırın ilçesine defnedileceği öğrenildi.
ARKADAŞININ İNTİKAMINI ALMAYI DİLEMİŞ
PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit olan Ahmet Bıçakçı'nın Facebook'taki paylaşımları yürekleri dağladı. 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerce menfeze yerleştirilen yüklü miktarda patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Andırınlı asker Ahmet Bıçakçı, Facebook'ta daha önce şehit düşen bir arkadaşı için, "Allah (c.c) inşallah bana senin intikamını almayı nasip eder" şeklinde duada bulunmuş.
Çektirdiği bir fotoğrafın yanına, "Bir gün yine dağlardayım. Elimde silahım gönlümde anamın özlemi var" yazan Bıçakçı'nın şehit düşen bir arkadaşı için de; "Abim nasıl kıydılar sana? Aslan şehidim inanamıyorum. Hala bana yazdığın şiirleri çizdiğin resimleri gösteriyorsun gibi geliyor. Allah (c.c.) inşallah bana senin intikamını almayı nasip eder" yazdığı görüldü.
Şehit er Ahmet Bıçakçı, 19 Ağustos'taki son paylaşımında bir arkadaşı ile birlikte tuttuğu Türk bayrağı için de şu cümleleri yazmış:
"Şehitler tepesi boş değil toprağını kahramanlar bekliyor. Ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor! Destanı öksüz sükutu derin meçhul askerin türbesi yakışmış bu kutlu tepeye. Yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli. Kim demiş meçhul asker diye?"
ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI   YÜREK BURKTU
Şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın Facebook sosyal medya hesabında Meçhul Asker şiirinin dizelerini paylaşması yürek burktu. 
Şemdinli ilçesinde şehit düşen Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı, 19 Ağustos'ta Facebook hesabında Türk bayrağı açmış bir fotoğrafını paylaşarak "Şehitler tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor. Ve bi bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor! Destanı öksüz sükutu derin meçhul askerin. Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye. Yattığı toprak belli tuttuğu bayrak belli. Kim demiş meçhul asker diye" dizelerini paylaşmış.  (İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER