KAPAM’DA KONGRE YAPILDI

İBRAHİM AZKARA İLE YOLA DEVAM

KAPAM’DA KONGRE YAPILDI

 Kısa adı KAPAM olan, Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikalar Araştırma Merkezi Derneği 1. Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. İbrahim AZKARA tekrar başkanlığa getirildi.

 Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan İbrahim Azkara, “KAPAM aracılığı ile şehrimize katkıda bulunabilmek en önemli hedefimiz” dedi.   
“Kurucu Yönetim kurulunda bulunan iki arkadaşımız yeni dönemde başka bir görevlendirme nedeni ile aramızda olmayacaklar” diyen ve güven tazeleyen Başkan Azkara, yazılı basın açıklamasında; “Bu arkadaşlarımızın yerine şehrimizin tanınmış mimarlarından müteahhit Rafet KÜSMÜŞ bey yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Arkadaşımız hem kişiliği hem de ortaya koyduğu eserler ile kendisini ispat etmiş biridir. Dernek çalışmalarımızda bize büyük katkıları olacağı inancındayız.  Bunun dışında yönetimde bir değişiklik olmadı. Mevcut üyelerimiz, destek verenlerimiz ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ile şehrimizin gündemini takip ediyoruz. Gördüğümüz aksaklıkları, bu aksaklıkların giderilmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırıyoruz. Tespitlerimiz çoğu zaman yerini buldu. Gündeme getirmeye gayret ettiğimiz konular bir süre sonra başka kesimler ve yetkililer tarafından da dillendirilmeye başlandığında arkadaşlarımızla bunun gururunu yaşıyoruz. Örneğin basınla tanışma toplantısında gündeme getirdiğimiz Suriyeli sığınmacılar ile ilgili öngörülerimiz ve konuya ilişkin kaygılarımız maalesef gerçek oldu. Yine şehrimizde kurulu tekstil boyahanelerinin 31 Aralık 2014 tarihinde renk arıtma yasal zorunluluğu ile karşı karşıya kalacaklarını konunun ilgili taraflarının vakit kaybetmeden çalışmalara başlaması gerektiğini beyan etmiştik ki geçtiğimiz hafta belediyemiz, sektör temsilcileri ve ilgili kurum müdürlerinin katılımı ile KMTSO Meclis başkanı Sayın M. Hanifi Öksüz  bey’in düzenlediği toplantıda tartışıldı. Konunun ele alınmasını takdire değer bulmanın yanında geç kalındığı kanaatindeyiz. Yapımı yılan hikayesine dönen ve sürekli kazaların yaşandığı Kayseri çevre yolu ile ilgili sürekli araştırma halindeyiz. Umarız noksanlıklar sebebiyle bu yolda meydana gelen kazalar bir son bulur. Bunun Yanında Ağrı Belediye başkanının haddini aşan bir şekilde Kazım Karabekir Paşa ismine bulunduğu haksız ithamlardan yola çıkarak Kahraman şehrimizde Bu değerli insanın isminin yaşatılmasını talep etmiştik.  12 şubat belediye meclisi üyelerimizin de aynı yöndeki talebi üzerine Belediye Başkanımız Sayın Hanefi MAHÇİCEK kendisine yakışanı yapmış Kavlaklı Mahallesinde bir caddeye Kazım Karabekir isminin verilmesi uygun görmüştür. Kendisine buradan teşekkür etmeyi borç biliyoruz” dedi.
YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Azkara, açıklamasının diğer bölümünde ise; “Yine Kahramanmaraşlı sanayicilerin tekstil sektöründe başka illere yatırım yapması konusu dernek üyelerimiz tarafından sıkça tartışılan konularından. Bunun şehrimizin geleceğini ilgilendiren en önemli konulardan biri olduğunu söylemiştik. Bu konunun gündemde tutularak sermaye göçünün nedenlerinin her yönüyle ele alınması için çalışmalarımız devam ediyor.  Bu Konuda Dernek üyemiz Prof. Dr. Hacı Mustafa PAKSOY bey’in katkıları ile çalışmalar yapıyoruz. Bütün bu konuların yanında basit gibi görünse de şehrimizde yaşayan çok sayıda aileyi yakından ilgilendiren bir konuda da yetkilileri göreve davet ediyoruz. Öğrenci servisleri meselesi. Evet bu şehirde öğrenci servis meselesi var kimse elini taşın altına sokmuyor. Özellikle 4+4+4 sistemi ile servislere olan ihtiyaç ve talep arttı. Talebi karşılayacak araç bulunamıyor. Velilerden bazıları öğrencilerine servis bulamadı. Konunun muhatabı kim belli değil.  Servisler sıkışık servis sürücüleri ne yapacağını bilemez durumda. Allah göstermesin bir kaza meydana gelse kaç ailenin canı yanacak bunu düşündünüz mü? Bu sorun daha da karmaşık hale gelmeden Milli eğitim müdürlüğü, Belediyelerimiz ve sektör temsilcileri bir araya gelip karar almak zorunda. Bu konuyu herkesin sahiplenmesini ve yetkilileri göreve çağırmasını bekliyoruz” diye konuştu. 
NE MUTLU Kİ BİZDE ÜZÜCÜ OLAYLAR OLMADI
Suriye’nin Ayn Eel Arap kasabasında devam eden çatışmaları bahane ederek ülkemizin çeşitli kentlerinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren, sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği hiçe sayan provokatörleri şiddetle kınadıklarını, ve hak ettikleri ceza neyse o şekilde cezalandırılmalarını beklediklerini ifade eden Başkan Azkara, son olarak şunları söyledi; “Bu hareketler cezasız kalmamalı. Ne mutlu bizlere ki Kahramanmaraş’ta üzücü olaylar olmadı. Halkımız soğukkanlılığını korudu. Bu tür olayların şehrimizde olmamasını sağduyunun ve geçmişten ders aldığımızın göstergesi sayıyoruz. Devletin uzattığı şefkat elinin “Şefkat tokadı” şekline dönüşmesini sanırım kimse istemez.
Sonuç olarak, Sivil toplum kuruluşları sorunların çözüm mercii değildir. Sorunları ortaya koyar varsa çözüm önerilerini sunar. Sonucun doğru çıkmasının bizi haklı çıkarmayacağının gidiş yolunun da önemli olduğunun farkındayız. Biz KAPAM olarak fikir ve önerileri ile bize yol gösteren değerli insanların da katkıları ile doğru bildiğimiz yolda hepimiz için daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş hayalini gerçekleştirmek için çaba gösterecek yol arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz.”
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER