YER FISTIĞINDA ÜRETİM ARTIRILACAK

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK ÖRNEK ALANLAR OLUŞTURULDU

YER FISTIĞINDA ÜRETİM ARTIRILACAK

 Yerfıstığı Hasatı Tarla Etkinliği Gününde çiftçiler ürünün özelliklerini yakından tanıma imkânı bulacak.

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılında 100 dekar alana yerfıstığı ekimi yaptırılarak örnek alanlar oluşturulduğu bildirildi. Aynı zamanda verimin dekara yaklaşık 400-500 kilogram olarak beklendiği belirtildi.
Yapılan çalışmalar ile yerfıstığının tarımsal üretimde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtilerek önümüzdeki günlerde düzenlenecek yerfıstığı hasadı tarla günü etkinliği ile çiftçilere tanıtım yapılacağı açıklandı.
Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi: “Bitkisel özellikleri, İnsan beslenmesindeki önemi ve toprak ıslahındaki önemli işlemleri nedeni ile önem arz eden yerfıstığı aynı zamanda ekonomik getirisi ile de Tarımsal Üretimde önemini koruyor.
Yerfıstığının İlimiz Narlı- Türkoğlu ve Maraş altı ovasında uzun yıllardır süregelen buğday ve mısır tarımının arasına münavebe bitkisi olarak yerleştirilmesi amacı ile ilimiz tarımsal üretiminde yaygınlaştırılması için çalışmalar başladı.
2014 yılı Demonstrasyon çalışmalarında toplam 100 dekar alanda çiftçilerimize ekim yaptırılarak örnek alanlar oluşturuldu.
Hasat sezonunun yaklaştığı şu günlerde oldukça başarılı bir vejetasyon sezonunun sonuna gelindi. Yapılan kontrollerde dekara verimin ortalama 400 ila 500 kilogram olacağı tahmin edilen demonstrasyon alanları önümüzdeki günlerde düzenlenecek yerfıstığı hasadı tarla günü etkinliği ile de ilimiz çiftçilerine tanıtılacak.
Özelikle hasatı ve mekanizasyonu konusunda çiftçilerimizin aklındaki sorularında yanıt bulacağı tarla gününde ilimiz çiftçileri yerfıstığını daha yakından tanıyacak ve inceleme fırsatı bulacaklar.
İlerleyen yıllarda ilimiz ova koşullarında çok daha geniş alanlarda yerfıstığı tarımının yapılacağı; buğday-yerfıstığı ve mısır-yerfıstığı şeklindeki münavebeli ekilişlerin yaygınlaşması hedeflenmektedir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER