KAHRAMANMARAŞ'TA SEFERDE AZALDI, YOLCU DA

ŞEHRİMİZDE UÇAKLA YOLCULUK YAPANLARIN SAYISINDA AZALMA OLDU

KAHRAMANMARAŞ'TA  SEFERDE AZALDI, YOLCU DA

 Kahramanmaraş'ta son iki ayda Uçakla yolculuk yapanların sayısında azalma olduğu  açıklandı. 

Kahramanmaraş Valilik Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş Havalimanı Müdürlüğü verilerine göre, Ocak ve Şubat aylarında  bir önceki aylara göre, -14,2 ve -24,1 eksildiği ifade edildi. 
Yetkililer, Ocak ve Şubat ayında hava yolu ile yolculuk yapanların sayısındaki azalmanın olumsuz hava şartlarından kaynaklandığını belirterek, bu aylarda uçakların şehrimize kalkış ve inişlerinde de azalma olduğu, yolcunun azalma nedenin bundan kaynaklandığı belirtildi. 
Yapılan açıklamada, Ocak 2015 ayında Kahramanmaraş'a havayolu ile gelen yolcu sayısı 14114 kişidir. Aralık 2014 ayına göre -14,2, Ocak 2014 ayına göre -24,1eksildiği görülmüştür.
Kahramanmaraş Havalimanı Müdürlüğü verilerine göre Ocak 2015 Ayı içerisinde Kahramanmaraş Havalimanına inen uçak sayısı 116 adettir. Bu sayı Aralık 2014 ayına göre -%13,5 ve Ocak 2014 ayına göre -%26 eksilmedir.
Yolcu ve uçak sayısındaki bu düşüşün Ocak 2015 ayında toplam 22 seferde (gelen-giden) iptal /divert (başka havalimanına yönlendirme) durumu yaşanmış olup, uçak ve yolcu sayısındaki düşüşün, iptal/divert olan sefer sayısının bir önceki döneme (ay/yıl) göre daha fazla olması nedeniyle yaşandığı değerlendirilmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER