720 SURİYELİ ÇOCUĞA PSİKO-SOSYAL DESTEK EĞİTİMİ VERİLDİ

YABANCI UYRUKLU ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇOCUK HAKLARI VE MÜLTECİ HAKLARI EĞİTİMİ VERİLDİ

720 SURİYELİ ÇOCUĞA PSİKO-SOSYAL DESTEK EĞİTİMİ VERİLDİ

 Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından  06-16 Yaş Aralığındaki 720 Suriyeli Çocuğa Psiko-Sosyal Destek Eğitimi Verildiği açıklandı. 

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından son iki ay içerisinde Sokakta Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklara Yönelik Denetimler Yapıldığı,  Yabancı Uyruklu Çocuklara Yönelik Çocuk Hakları ve Mülteci Hakları Eğitimi Verilirken bunun yanında  81 Koruyucu Aileye Temel Aile Eğitimi ve Yabancı Uyruklu Vatandaşlara Yönelik Psiko-Sosyal Projenin İlk Adımları Atıldığı belirtildi. 
Kahramanmaraş Valilik Basın Bürosu Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün son iki içerisinde yaptığı çalışmaları şu şekilde açıkladı: 
SOKAKTA ÇALIŞTIRILAN VE DİLENDİRİLEN ÇOCUKLARA YÖNELİK DENETİMLER YAPILDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, Sokakta Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklara Yönelik Alt Komisyon Toplantısı 13 Ocak 2015 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sekretaryasında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü personelinin katılımı ile alan taraması yapmak üzere mobil ekip oluşturuldu. Oluşturulan mobil ekipler, 8'i sokakta çalıştırılan, 2'si dilendirilen olmak üzere toplam 10 çocuk tespit ederek, çocuklar ve aileleri hakkında gerekli mesleki çalışmaların yapılması amacıyla, hinterlandına göre ilgili Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine bildirimde bulunuldu.
YABANCI UYRUKLU ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇOCUK HAKLARI VE MÜLTECİ HAKLARI EĞİTİMİ VERİLDİ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuk Hakları Daire Başkanı İle UNICEF temsilcisinin katılımlarıyla 38 Suriyeli çocuğa, Sosyal Uyum Sağlanması Projesi kapsamında Çocuk Hakları ve Mülteci Hakları Eğitimi verildi.
81 KORUYUCU AİLEYE TEMEL AİLE EĞİTİMİ VERİLDİ
Başvuruları kabul edilen 81 koruyucu aileye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Temel Aile Eğitimi verilmeye başlandı. 
YABANCI UYRUKLU 
VATANDAŞLARA YÖNELİK PSİKO-SOSYAL PROJENİN İLK 
ADIMLARI ATILDI
Suriye'den ayrılmaya zorlanmış sığınmacıların psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda ulusal düzeyde müdahalede bulunmak amacıyla Başbakanlık AFAD, Birleşmiş Milletler ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirmeyi planladığı proje kapsamında Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Tolunay SANDIKÇIOĞLU'nun başkanlığındaki 3 kişilik heyet 19 Ocak 2015 günü şehrimize gelerek STK - Üniversite  temsilcileriyle  görüştükten  sonra  yer tespiti çalışması  yaptı.
 
06-16 YAŞ ARALIĞINDAKİ 720 SURİYELİ ÇOCUĞA PSİKO-SOSYAL DESTEK EĞİTİMİ VERİLDİ
İlimizde, özellikle Suriyeli misafirlerimizin çoğunlukta olduğu mahallelerde tespiti yapılan 12 camide oluşturulan 24 sınıfta, 06-16 yaş aralığında 720 çocuğa ve ailelerine, 3 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikologu tarafından psiko-sosyal destek verilmeye başlandı.
BAŞARILI ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Çocuk Evlerinde korunma ve bakım altında kalan çocuklarımızdan, 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci yarıyılında takdir ve teşekkür belgesi alan çocuklara, Çamlıca Tesislerinde yapılan etkinlikte Vali Eşi Fatma Dilek Güvençer hanımefendi tarafından çeşitli hediyeler verildi. 
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER