“YENİ BÜYÜKŞEHİRLERİN SİVİL KAPASİTESİ GELİŞİYOR' PANELİ

PROF. DR. ÇAHA, STK BÜYÜKŞEHİRLERDE YAYGINLAŞTIRILMALI

 “YENİ BÜYÜKŞEHİRLERİN SİVİL KAPASİTESİ GELİŞİYOR' PANELİ

 Yeni Büyükşehirlerin Sivil Kapasitesi Gelişiyor' paneli gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluşlarının geliştirilmesi için 'Yeni Büyükşehirlerin Sivil Kapasitesi Gelişiyor' projesi çerçevesinde panel düzenlendi.
Panele konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çaha, Sivil Toplum Kuruluşlarının Büyükşehirlede yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.  
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Eğitim Bilimler ve Sosyal Araştırmalar Derneği tarafından desteklenen 'Yeni Büyükşehirlerin Sivil Kapasitesi Gelişiyor' projesi kapsamında düzenlenen panel Kahramanmaraş Necip Fazıl kültür Merkezi'nde  gerçekleştirildi. Panele çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaş katıldı.
Proje kapsamında ilk olarak 'Büyükşehirlerde Sivil Katılımcılık' konulu panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çaha ve Marmara Üniversitesi Sivil Toplum Arıştıma Merkezi Görevlisi Doç. Dr. Yüksel Demirkaya katılımcılara bilgiler verdi. STK'nın önemine vurgu yapılan panelde bu tür kuruluşların büyükşehirlerde yaygınlaştırılması hususuna değinildi.
Programın 2. kısmında ise 'Sivil Toplum Kuruluşlarında Etkili Yönetim' paneli gerçekleştirildi. Bu panelin konuşmacı ise  sivil toplum kuruluşu yöneticisi Zekeriya Bulmuş oldu. 'STK'larda Etkili Yöntem' konulu panelin ana maddesini ise derneklerdeki yönetimler oluşturdu.
Görüş ve önerilerin alınması ile program sona erdi.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER