KAHRAMANMARAŞ’TA "BEREKET ORMANI"

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

KAHRAMANMARAŞ’TA

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan "Bereket Ormanı"na, Kahramanmaraş'ta Tomsuklu bölgesinde 10 bin fidan dikildi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, eşi Fatma Dilek Güvençer ile Tomsuklu mevkisinde düzenlenen törende, ormanların önemini anlattı.
Yürekleri birleştirmek için önemli bir proje yürütüldüğünü dile getiren Güvençer, gönül elçilerinde bir cinsiyet ayrımı olmasa da projenin bayraktarlığını kadınların yaptığını söyledi.
Kadınları merhamet çadırına benzeten Güvençer, "Kadın şefkati, merhameti ve kimliğiyle böylesi bir faaliyetin buluşması böyle bir iradenin böyle bir başlık altında böyle bir ambiyansla Türkiye'ye tüm dünyaya ilan ediliyor olması önemli ve kıymetinin bilinmesi gereken bir husustur" diye konuştu.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek  de "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan'ın himayesinde sürdürülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Kahramanmaraş'ımızda 10 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. AK Parti Hükümetlerimizin son 13 yıldır uyguladığı politikalarla, inşallah çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha güzel bir ülke miras bırakacağız." dedi. 
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat'ın konuşmalarının ardından, protokol üyeleri ve eşleri, belirlenen alanda 10 bin fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER