KAHRAMANMARAŞ'TA ASKERLERE, "EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM" SEMİNERİ

BELKIRAN, KİŞİNİN EVLENMEYE KARAR VERMESİ HAYATINDA ALDIĞI EN ÖNEMLİ KARAR

 KAHRAMANMARAŞ'TA ASKERLERE,

 Kahramanmaraş'ta askerlere, "Evlilik Öncesi Eğitim" semineri

 - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Pazarcık ilçesinde erbaş ve erlere "Evlilik Öncesi Eğitim" semineri verildi.
Pazarcık İlçe Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı erbaş ve er yemekhanesinde,  Çağlayancerit ve Pazarcık İlçe Jandarma komutanlığında vatani görevlerini yapan askerlere yönelik evlilik öncesi eğitim semineri düzenlendi.
Dulkadiroğlu Hatice Tanrıverdi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde görevli öğretmen Mehmet Belkıran, eğitim seminerleriyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışma alanları ve eş seçimi konularında erbaş ve erleri bilgilendirdi.
Belkıran, kişinin evlenmeye karar vermesi ve eşini seçmesinin, hayatında aldığı en önemli kararlardan birisi olduğunu, eş seçiminin rastgele bir süreç olmadığını, bu yüzden toplumun bilinçlenmesi için eğitim çalışmalarının hızla devam edeceklerini belirtti.
Sosyolog Mukaddes Yeter ise "Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri" konusunda sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.
Yeter, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri, evliliğe "iyi bir başlangıç yapabilme" fırsatının önemine işaret etti.
Konuşmaların ardından, ilçe jandarma komutanlarına "Evlilik Öncesi Eğitim Proğramı" adlı kitap seti hediye edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER