KAĞIT FABRİKASINDA 'BÜYÜK YANGIN'

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI

KAĞIT FABRİKASINDA 'BÜYÜK YANGIN'

 Dulkadiroğlu İlçesi Kahramanmaraş - Gaziantep Karayolu'nun 1. Kilometresinde faaliyet gösteren fabrikanın hurda kağıt bölümünde çıkan yangına Kahramanmaraş'ın yanı sıra, Gaziantep'ten gelen itfaiye ekiplerde müdahalede bulundu. Kahramanmaraş Kağıt Fabrikası'nın geri dönüştürülmek üzere açık havada toplanan hurda kağıt deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tonlarca atık kağıdın depolandığı bölümü etkisi altına alan yangına Kahramanmaraş'ın yanı sıra, Gaziantep'ten sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. 

Alevlerin diğer bölümlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ededen ekipler, yanan kağıtları iş makineleriyle başka bir alanda topladı. Yangından kurtarılan malzemeler ise forkliftlerle bölgeden uzaklaştırıldı. Yangın, itfaiye ekiplerince yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğünce helikopterle destek verilirken, yanan kağıtlar iş makineleriyle başka alanda toplandı. 
Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını söyledi. Açık alanda depolanan yaklaşık 20 bin ton hurda kağıttan yarısının yangında zarar gördüğünü dile getiren Küçükönder, kalan balyaların ise kurtarılarak başka alanlara taşındığını belirtti. Yangına kısa sürede çok sayıda ekiple müdahale ettiklerini anlatan Küçükönder, şöyle konuştu:
"Şu anda 30'un üzerinde normal, 5 merdivenli arazöz ve 60 itfaiye eriyle kontrol çalışmalarımız sürüyor. Etrafta kağıt balyalarının bulunması ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından destek istedik. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının ise sabaha kadar süreceğini düşünüyoruz."
Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Şube Müdürü Metin Kertmen ise Gaziantep, Kilis, Hatay ve Kahramanmaraş'taki yangınlara talep edilmesi durumunda yerden ve havadan destek sağladıklarını, bu yangın için de helikopter ile personel desteği verdiklerini kaydetti.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI
Kağıt ve ambalaj fabrikasının hurda kağıt bölümündeki yangında soğutma çalışmaları ise yangının kontrol altına alınmasının ardından devam ediyor. Önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve dün sabah saatlerine kadar süren yangında, yanan kağıt balyalarının iş makineleri yardımıyla ayrıştırılarak kontrol edildiğini belirten Küçükönder, "Yangın ihbarının ardından dün saat 14.08'de başlattığımız çalışma saat 05.30'a kadar aralıksız devam etti. Şu anda soğutma çalışmalarına devam ediyoruz" diye konuştu. 
Bu arada yangında yaklaşık 10 bin ton atık kağıdın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.  AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER