GÖKSUN'DA MUSLUKLAR ÇAMUR AKTI!

ÇAMURLU SU İÇMESUYU ŞEBEKESİNE KARIŞTI

GÖKSUN'DA MUSLUKLAR  ÇAMUR AKTI!

 Göksun ilçesindeki bazı evlerin musluklarından içmesuyu yerine çamur akması vatandaşları mağdur ediyor.

Geçen yıl yapılan yerel seçimlerle birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan Kahramanmaraş'ta il genelinde su ve kanalizasyon işleri, Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), sorumluluk alanlarında yaşanan olumsuzluklar, zaman zaman tepkiye neden oluyor. 
SU YERİNE ÇAMUR AKTI
Göksun'dan gelen bilgilere göre; 7 Ağustos 2015 gecesin ilçenin büyük bir kesiminde musluklardan içmesuyu yerine çamur aktığı bildirildi. 
Bir vatandaş tarafından fotoğraflanan ve videosu da çekilerek sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan görüntüler, gerçeğin ta kendisi olarak görünürken; MHP Göksun Belediye Başkan Aday Adayı olan eski meclis üyesi Alparslan Kenger'in paylaşımı dikkatlerden kaçmadı. Göksunlu vatandaşların büyük eleştirisine neden olan bu durum, KASKİ'nin müdahalesi ile çözümlendi.
ÇAMURLU SU İÇMESUYU ŞEBEKESİNE KARIŞTI
Edinilen bilgilere göre; 7 Ağustos akşamdan sonra başlayan lokal yağışlar; Göksun'un içmesuyunun sağlandığı Mehmetbey Kaynaklarında taşkınlara neden oldu. Yoğun bir yağışın ardından dere yatağındaki taşma sonucu içmesuyu kapkaçlarında da yağmur suyu kaçağı meydana geldi. Bunun üzerine içmesuyu şebekesine karışan çamurlu su, musluklardan çamurlu su akmasına neden oldu.
DERE YATAĞININ YÖNÜ DEĞİŞTİRİLDİ
Alınan ihbar üzerine harekete geçen KASKİ'nin Göksun Şubesi ekipleri, hummalı bir çalışma sonucunda dereyatağının yönü değiştirildi ve kapkaçlara su kaçması önlendi. Daha sonra da şebeke sistemindeki kirli su temizlenerek, yeniden temiz içmesuyu verildi. Yaşanan bu olumsuzlukların giderilmesi için ekiplerin olağanüstü bir çaba gösterdiği ve aksaklığın giderildiği belirtildi. 
Genel kurulu, Büyükşehir Belediye Meclisi olan ve yönetimi genel müdürlük tarafından idare edilen KASKİ'nin bünyesinde 3 genel müdür yardımcısı, 8 daire başkanlığı 27 de şube müdürlüğü bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER