FİZİKSEL YAPIMIZ 60-70 DAKİKALIK

"3 PUAN ALACAĞIZ"

 FİZİKSEL YAPIMIZ 60-70 DAKİKALIK

 Sezonun ilk maçında deplasmanda Adliyespor'a 2-0 yenilerek dönen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor da, mağlubiyetin sebebi fiziksel yetersizlik olarak değerlendirildi.

Büyükşehir Belediyespor teknik sorumlusu Fethi Çokkeser, ligin ilk maçında mağlup oldukları Adliyespor maçına ilişkin, "Hiçbir takım yenilmek ve puan kaybetmek için maça çıkmaz. Fiziksel kalitesi veya yeni takım olmamıza rağmen bunlar bir şey değildir. İnşallah önümüzdeki haftalarda fiziksel kalitemizi artırdığımız zaman takım olgusunu, ruhunu ekip olarak hareket ettiğimiz zamanlarda bu mağlubiyeti telafi etme şansımız çoktur" dedi.
Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu kendi evinde oynayacağı Etimesgut Belediyespor, maçı hazırlıklarına devam ediyor. Ligin ilk maçında deplasman da rakibi Ankara Adliyespor'a 2-0 mağlup olan temsilcimiz, ligin 2. haftasında kendi evinde konuk edeceği Etimesgut Belediyespor, maçını kazanarak, çıkış yakalamak istiyor.
Mavi-Beyazlı ekibin teknik sorumlusu Fethi Çokkeser, dün Belediyespor tesislerinde Basın mensupları ile bir araya gelerek, Ligin ilk maçında deplasmanda oynadıkları ve 2-0 mağlup oldukları Adliyespor maçını değerlendirdi.
FİZİKSEL YAPIMIZ 60, 65, 70 DAKİKALIK
Sezonun ilk maçlarının skoru belli olmayan maçlar olduğunun altını çizen Çokkeser, bunun Türkiye'de çok büyük örneklerinin olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Zaten Süper Lig'de, 1.Lig'de, 2. Lig daha başlamadı. 3. Lig'de de büyük sürprizler oldu. Adliyespor takımı ilk defa karşımıza çıktı. Rakibimizin de ilk maçı olduğu için izleme imkânımız olmadı. Buna rağmen maça temkinli, iyi mücadele ederek başladık. İlk 45 dakikada gol pozisyonlarımız oldu, rakibe pozisyon vermedik. Ama biliyorduk ki 65, 70. dakikaya kadar maçı taşırsak yeni oyuncu değişimleriyle maçı kazanmayla ilgili bir hamle yapacaktık. 
Ama 65. dakikada kendimizin bireysel hatasından topu kaptırmamızda inanılmaz bir orta, inanılmaz bir kafa vuruşu gol getirdi. Rakip takım 1-0 öne geçti. Zaten fiziksel yapımız  60, 65, 70 dakikalıktı. Bu arada oyuncularımızda mental olarak yorgunluklar başlamıştı zaten. Adele yorgunluğu da başlamıştı. Golden sonra bir ara bocaladık. Ama golün 3,4 dakika sonrası kaleci ile baş başa kaldık eğer o golü atabilseydik maçı berabere bitirme şansımız olacaktı. Çünkü görüntüde de 65. Dakikaya kadar 3 gün maç oynasak 2 takımında birbirine gol atma şansı yoktu. Ama futbol bu işte enteresan yönüdür. Orada bir pozisyon hatasında golü yedik. 2. golde 84.dakikada geldi. Gol bulmak için takım olarak rakip kaleye yüklendiğimiz anda korna ataktan golü yedik ve maç 2-0 oldu.
Hiçbir takım yenilmek ve puan kaybetmek için maça çıkmaz. Fiziksel kalitesi veya yeni takım olmasına rağmen bunlar bir şey değildir. İnşallah önümüzdeki haftalarda fiziksel kalitemizi artırdığımız zaman takım olgusunu, ruhunu ekip olarak hareket ettiğimiz zamanlarda bu mağlubiyeti telafi etme şansımız çoktur. Taraftarın ve sporseverlerin karamsar düşünmelerine gerek yok. Bu takım inşallah onlara layık çok kaşan, mücadele eden, sahanın her tarafında rakibi presle boğan mücadelesiyle ayakta duran bir görünüme sahip olacaktır. Biz bu çalışmalara devam ediyoruz. Takımımıza inancımız, güvenimiz sonsuzdur."
"3 PUAN ALACAĞIZ"
Çokkeser, bu hafta kendi evinde konuk edecekleri rakibi Etimesgut Belediyespor maçından 3 puan almak için mücadele edeceklerini belirtti. "Bu haftaki kendi evimizde oynayacağımız Etimesgut maçına istekli ve arzulu bir şekilde hazırlanıyoruz" diyen Çokkeser sözlerini şöyle tamamladı:
"Burada rakibimizden 3 puanı alıp geçen haftayı telafi etmek istiyoruz. Sezon başlarındaki sıkıntıları bütün takımlar hissediyor. Büyük takımların hocaların demeçleri ortada durumları ortada biz mağlubiyete kılıf aramıyoruz. Ama o kadar geç kaldığımızı haftalardır söylüyoruz. Belediyespor takım olgusunu oluştururken hedefleri sadece her maç iyi mücadele eden o mücadeleden de sonuç ne olursa olsun saha içerisinde sonuç açısından durum ne olursa olsun vazgeçmeyen bir ekip olmasını istiyoruz. Düdüğün başlangıcından bitişine kadar burada futbolcularım ve bizler mücadeleden vaz geçmeyeceğiz. İnşallah o karakterde bir takım olgusu yapmaya çalışıyoruz. Kişilikli karakterli bir takım olgusu yaratmaya çalışıyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER