İLK HAC KAFİLESİ UĞURLANDI

HEM AĞLADILAR HEM AĞLATTILAR

İLK HAC KAFİLESİ UĞURLANDI

 2015 yılının ilk hac kafilesi önceki gün gece gözyaşları ve dualar eşliğinde uğurlandı. Çoğu hacı adayının yıllar süren bekleyişinin son bulması, sevinç gözyaşlarının akmasına sebep oldu.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Şubesi'nden alınan bilgilere göre, 187 kişilik bir kafile kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adayları Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden karayolu ile Gaziantep'e, oradan ise havayolu ile kutsal torakların bulunduğu Arabistan'a hareket etti. Çoğu hacı adayının yıllar süren bekleyişinin son bulması, terminali sevinç gözyaşlarına boğdu. Kafilenin başkanlık görevini Andırın Müftüsü Tayyip Koçer yaptı. Kutsal topraklara giderek Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları, otobüs terminalinde duygu dolu anlar yaşadı.


HEM AĞLADILAR HEM AĞLATTILAR
Çoğu hacı adayı kutsal topraklara gidebilmek için yıllardır bekliyordu.  Uzun süren bekleyişin dün gece son bulması, hacı adaylarını sevinç gözyaşlarına boğdu. Otobüs terminalinde hacı adaylarını uğurlamak için gelen yakınları da onlarla beraber gözyaşlarına hakim olamadı. Çoğu hacı adayı ise, uzun süren bekleyişin bittiğine ve hacı olmak için beklenen günün gelip çattığına bir türlü inanamıyordu. Gözyaşları ve heyecan içinde sık sık yakınlarına ve birbirlerine sarılan adaylar sadece, "Allah'ım şükürler olsun"  diyebildi.  
Heyecanla hareket saatini bekleyen hacı adayları, Kahramanmaraş İl Müftülüğü Hac Umre Müdürü Osman Aydın'ın duasıyla otobüslerdeki yerini aldı. Hareket saatinin gelmesiyle ilahiler ve tekbirler eşliğinde Gaziantep Hava Limanı'na uğurlanan hacı adayları, kutsal topraklarda yaklaşık 40 gün kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER