BÜYÜKŞEHİR, İLK İKİ MAÇTA “0” ÇEKTİ!

BÜYÜKŞEHİR, İLK İKİ MAÇTA “0” ÇEKTİ!

BÜYÜKŞEHİR, İLK İKİ MAÇTA “0” ÇEKTİ!

 Profesyonelliğe yükseldiği 2011-2012 Futbol sezonundan bu yana her yıl Spor Toto 3. Lig'de şampiyonluk için mücadele veren ancak, istediği şampiyonluğu yakalayamayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor,  yeni sezonda küçülmeye gitmişti.

3. Lig temsilcimiz Büyükşehir Belediyespor, 2. Maçında da puanla tanışamadı. İlimizi Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta temsil eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği rakibi Etimesgut Belediyespor, maçını da 2-0 kaybetti. Yeni sezonun ilk maçında Ankara Adliyespor 'a konuk olan Belediyespor, bu maçtan da 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.
Belediyespor, 2011-2012 Futbol sezonunda mücadele verdiği Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi'nde şampiyon olarak 3. Lige yükselmişti. Profesyonel Lige yükseldiği yıldan bu yana her yıl şampiyonluk parolası ile lige başlayan BŞBSK, ancak Play-off oynamaya hak kazanıyordu, Play-off maçlarını da kaybedip aynı 3. Ligde devam ediyordu.
Mavi-Beyazlı ekibimiz, 2014-2015 Futbol sezonunda yani geçen yıl 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk için mücadele vermiş ve son haftalarda kaybettiği puanlarla ligi 6.ncı sırada bitirerek, Play-offa dahi kalamamıştı. Geçen yıl takımın başkanlığını yapan ve bu sezonda Olağanüstü bir kongreye giden Belediyespor'da, yeniden Başkanlığa Cemal Tanrıverdi seçilmişti.

Başkan Tanrıverdi, takımın bu yıl şampiyonluğa oynamayacağını küçülmeye giderek, yeni bir ekip kurarak, gelecek yılın takımını yapmayı planladıklarını söylemişti.Bu kapsamda da yeni sezonda takımın başına ilk olarak Teknik Sorumlu Kahramanmaraşlı Fethi Çokkeser,  getirilmiş ve geçen yılki futbolcu kadrosunun hepsiyle yollarını ayırıp, yeni bir takım oluşması sağlanmıştı.
Teknik Sorumlu Çokkeser'de, ligin başlamasına kısa bir zaman kala yeni bir ekip kurmuş ve takımı kampa götürmüş, burada futbolcuların performansını yerinde görme imkânı bulmuştu. Kampta takıma yararlı olacak 18 futbolcuyla anlaşılmıştı.
2015-2016 futbol sezonunun başlaması ile birlikte Ligin ilk maçını deplasman da Adliyespor'a 2-0 mağlup olan Mavi fırtına, Pazar günüde kendi evinde konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'a yine 2-0 mağlup olarak ligin 2.nci haftasında da puanla tanışamadı. Yeni bir kadro ve genç bir takımla yeni sezonun kendi evinde Etimesgut maçı ile ilk maçına çıkan temsilcimiz Belediyespor, taraftarı takımdan umutluydu.12 Şubat stadında oynan Kahramanmaraş Büşükşehir Belediyespor, Etimesgut Belediyespor maçını az sayıda taraftar izledi.
Maçın başlama düdüğü ile birlikte maçın ilk 10 dakikalık bölümünde özellikle Mehmet Çiloğlan ve Kaptan Haluk Zeybek ile Belediyespor, rakip kaleye gol için yüklendi. Ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. Bu dakikadan sonra rakip Etimesgut Belediyespor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı ve birçok gol pozisyonlarına girdi. Ancak bu pozisyonları değerlendiremedi. Nitekim ilk yarının bitimine 1 dakika kala yani 44. Dakikada gelişen Etimesgut Belediyespor atağında kale önünde karambol de kalan topa Temel yerden düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı.  Maçın ilk yarısı Etimesgut Belediyespor'un 1-0'lık galibiyeti ile tamamlandı.KARŞILAŞMANIN 2. YARISI 
 Maçın 2. Yarısının başlaması ile her iki takımda kontrollü oyunu tercih etti. Rakip kalede gol bulma adına BŞBSK, Teknik Patronu Fethi Çokkeser, maçın 57. Dakikasında oyuncu değişikliği hamlesi yaptı. Belediyespor, rakip kaleye gol için yüklendiği sırada kalesinde 2.golü gördü. Maçın 67. Dakikasında Etimesgut futbolcusu Furkan Safi orta sahada topu önünde buldu, 2 futbolcuyu çalımlayarak ceza sahası çizgisi üzerine kadar geldi, yerden sert plase bir vuruşla topu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ağlarına gönderdi. 0-2 oldu. Bu dakikadan sonra oyundan iyice düşen temsilcimiz Etimesgut ataklarını kesmekte zorlanırken, 90 dakika sonunda sahadan yine 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.
Bu sonuca göre BŞBSK, puan sıralamasında 0 puanla ligin en alt sırasında yer aldı. Mavi-Beyazlı ekip Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu Cumartesi günü Hatay takımı olan Payaspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER