GÜÇLÜ "BU SEÇİM, KIRILMA NOKTASIDIR!"

MİLLİYET GAZETESİ EĞİTİM EDİTÖRÜ VE YAZARI ABBAS GÜÇLÜ, HAFTA SONUNU KAHRAMANMARAŞ'TA GEÇİRDİ…

GÜÇLÜ

 Türk kamuoyunda eğitim konusundaki yazı ve programları ile tanınan gezeteci-yazar Abbas Güçlü, 7 Haziran seçimlerini Türkiye'nin kırılma noktası olarak değerlendiriyor.

Kanal D'de yaptığı Abbas Güçlü ile Genç Bakış ve Milliyet Gazetesi'ndeki Diyalog köşesi ile kamuoyunda büyük ilgi gören ve halen Milliyet Gazetesi Eğitim Editörlüğü ve Yazarlığı yanında Kanal D'deki programlarına devam eden Güçlü, hafta sonunu bölgemizde geçirdi. Birkaç gündür Türkiye'yi il il dolaşan ve edindiği izlenimleri de önümüzdeki günlerde gazetedeki köşesinde gündeme taşıyacak olan Abbas Güçlü, Cumartesi günü Kahramanmaraş'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sivil toplum kuruluşları ve üniversiteyi ziyaret eden Güçlü, fikir alışverişinde bulundu.
Doğan Haber Ajansı (DHA) Kahramanmaraş Muhabiri Mücahit Yolcu ile birlikte cumartesi günü Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Derneği Başkanı ve Gazetemiz Sahibi Kemal Sayın'ı da ziyaret eden Güçlü, Kahramanmaraş'ın gündemine dair sohbette bulundu. KGC Genel Sekreteri ve Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Akif Arslan, KGC Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yorum Gazetesi Haber Müdürü Devrim Başer, Yorum Gazetesi Muhabiri Kerem K. Akçakale, Kahraman Kent Gazetesi Muhabiri Niyazi Kara, Kahramanmaraş Gazetesi Muhabiri Deniz Doğan'ın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında Güçlü, gazetecilere Kahramanmaraş'taki siyasi tahminlerini sordu.
SANDIKTAN FARKLI SONUÇLAR ÇIKAR?
Kahramanmaraş'ta da, bölgede de, Türkiye'de de sessiz bir topluluk olduğunu dile getiren Güçlü, AK Parti'ye oy vermeyi düşünen kararsız kesimin de bu konuda oldukça temkinli davrandığına işaret ederek, "Meydanlar eskisi gibi değil. AK Parti için bu seçim adeta bir kırılma noktası olacak. Seçmenin önünde iki seçenek var, ya AK Parti'den kayacak ya da herşeye rağmen AK Parti ile devam diyecek. Ancak, şu ana kadar kararsız seçmenin karar noktasında da zorlandığı bir gerçektir" dedi. Kahramanmaraş'ta da aynı tablo ile karşılaşıldığını ifade eden Abbas Güçlü, Kahramanmaraşlı gazetecilerden aldığı "5-2-1, 6-1-1, 6-2, 7-1" tahminleri üzerine de durumun kendi değerlendirmesine yakın olduğunu söyledi.
İl il gezmelerindeki izlenimlerini "Halk umutsuz. Değişen ne olacak, diye soruyor. Uç noktalardakilerin haricinde sandığa koşa koşa gideceğini söyleyenlere rastlamak mümkün olmuyor" değerlendirmesinde bulunan Gazeteci Abbas Güçlü, "Sandıktan çok farklı sürprizler çıkabilir. Halk bu kez iktidarı da muhalefeti de fazlasıyla şaşırtabilir. Anlayacağınız, hiçbir parti için hiçbir şeyin garantisi yok. Hemen hepsi umduğunun çok üzerinde bir oy da alabilir, çok altına da inebilir. Son haftaya girilirken pek çok ilde hâlâ kararsız sayısı çok fazla. Hatta herhangi bir partinin kalesi diye ün yapan kentlerde bile her dört seçmenden birisi kararsız. Anketler de bunu söylüyor, bire bir konuştuğunuzda da bunu açık açık ifade ediyorlar: Sandığa gitmemiz için bize bir neden söyleyin!.. İşte bu yüzden, önümüzdeki hafta içinde, kararsızların oyunu alan 7 Haziran'a damgasını vurur, ikna edemeyenler çok büyük hayal kırıklıkları yaşarlar" dedi.
SEÇMEN ADAYLARI BEĞENMİYOR
7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için partilerin gösterdiği adaylardan seçmenin ve partililerin bir hoşnutsuzluğunun ortaya çıktığını kaydeden Abbas Güçlü, "Bu seçimin belki de en öne çıkan özelliklerinden biri de aday memnuniyetsizliği. Seçmenlerin sandığa bu kadar uzak olmalarının bir nedeni de bu. Ak Parti'deki üç dönem kuralı ve diğer partilerin fazla popüler isimlere sahip olmamaları ya da halkta karşılığı olmayan isimlerin ilk sıralara oturtulması, duyduğumuz şikâyetlerin en başında geliyor" dedi.
Abbas Güçlü, Kahramanmaraş'taki ziyaretlerinin ardından dün sabah Gaziantep üzerinden İstanbul'a dönüş sağladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER