ŞAMPİYONA KUPA YOK

ŞAMPİYON TAKIMA KUPA VERİLMEDİ

ŞAMPİYONA KUPA YOK

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'un U13 Takımı, mahalli ligde şampiyonluğa ulaşmasına rağmen kupasını alamadı.
Kahramanmaraş U13 Ligi'nde 2014-2015 Sezonu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor (BŞB Spor) ile Maraşspor arasında oynanan final maçı ile tamamlandı.  Kahramanmaraş amatör liglerinde bu sezon adeta bütün kategorilerde şampiyonluğa abone olan BŞB Spor, Kahramanmaraş U13 Ligi'nin de şampiyonu oldu. 3 grupta toplam 13 takımın mücadele ettiği U13 liginde BŞB Spor ve Maraşspor takımları, Batıpark Futbol Sahasında finalde karşı karşıya geldiler.
Kahramanmaraş Bölgesi Bölgesel Yardımcı Hakemlerinden Mustafa Onur Özgenç'in yönettiği maçta BŞB Spor, Maraşspor'u 5-0'lık net bir skorla yenerek, 2014-2015 Kahramanmaraş U13 Liginin şampiyonu oldu. Maçın başlama düdüğü ile birlikte Mavi-beyazlılar, rakibi Maraşspor karşısında atak üstüne ataklar geliştirdi. Maçın ilk yarısında rakip kalede 2 gol bulan BŞB Spor ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda ise 2-0'ın verdiği rahatlıkla rakip kalede 3 gol daha bulan BŞB Spor U 13 Takımı, maçtan 5-0 galip ayrılan taraf oldu.
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte BŞB Spor teknik heyet ve futbolcuları şampiyonluğun sevincini yaşadılar. Maçtan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan şampiyon takımını antrenörü Mahmut Eflatun "Biz sporcularımıza iyi bir birey, iyi bir sporcu, iyi bir futbolcu, nasıl olunur onu aşılıyoruz" dedi. Birkaç yıl önce takımın alt yapısında yapılanma olduğunun altını çizen Eflatun, şu ifadeleri kullandı: "Amacımız küçük futbolcularımıza böyle yarışma kimliğinde değil de ayrı bir formatta yetiştirmek. Futbolun temel bilgilerini, futbolun temel oyun prensiplerini futbolcularımıza aktararak bilgi birikimimizi onlara katarak önce onlara iyi bir birey, iyi bir sporcu, iyi bir futbolcu nasıl olunur onu aşılıyoruz. Bu oynadığımız final maçında da net bir galibiyet aldık. İnşallah önümüzdeki yıllarda devam ettiğimiz sürece bilgi birikimimizi daha iyi aktararak inşallah bu gençlerimizi futbola kazandırırız. Biz profesyonel bir takımın alt yapısıyız. Amacımız tabii ki bu genç futbolcularımızı profesyonel takıma hazırlamak ondan sonrada kendi gelişimlerine göre da farklı liglerde oynayabilecekleri kategorilerde yer bulmalıdırlar" 
ŞAMPİYON TAKIMA KUPA VERİLMEDİ
Öte yandan sezonu şampiyonlukla noktalayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, müsabakanın ardından şampiyonluk kupasını alamadı. Geçen yıllarda Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen ödül gecesinde kupasını alan takımlar, geçen sezon da sezonun son maçında kupalarına kavuşuyordu. Ancak bu sezon ne ASKF ne de Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilciliği, kulüplerin şampiyonluk kupasını vermiyor.
Yaşanan bu duruma futbolcular, teknik adamlar ve sporcu aileleri ise tepki göstererek "Türkiye'de şampiyon olup ta maçtan hemen sonra kupası verilmeyen tek şehir Kahramanmaraş. Bu gençler şampiyon oluyorlar, ortada kupa falan yok. ASKF yetkilileri bir an önce bu yanlıştan dönüp, maçtan hemen sonra futbolculuların terleri soğumadan kupalarını vermelidirler"          dediler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER