GÖRMEZ'E BİR DESTEK TE DİVA-SEN'DEN…

POLEMİK MALZEMESİ YAPILMASI TALİSZİLKİLTİR

GÖRMEZ'E BİR DESTEK TE DİVA-SEN'DEN…

 Memur-Sen'a bağlı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt, son günlerde tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e sahip çıkarak, kurumun siyaset malzemesi yapılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Diva-Sen Kahramanmaraş Şubesi, Dulkadiroğlu İlçesi Özel İdare İş Merkezi önünde bir basın açıklaması yaparken; sendika üyeleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Görmez'e destek verdi. Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt, yaptığı basın açıklamasında "1071 Malazgirt Zaferi ile kapısını İslam'a açan Anadolu ve erenleri, yüzyıllar geçmiş olmasına rağmen hassasiyetlerinden asla vaz geçmemiş, dili, ırkı, mezhebi ve siyasi görüşü farklı olsa da, bir arada yaşama kültürünü en üst seviyede tutarak millet olma özelliğini elinden bırakmayıp vatan toprağının her çakılını kutsal emanet olarak kabul etmiş, günümüze kadar korumuş ve muhafaza etmiştir. Bundan sonra da aynı hassasiyet devam edecektir inşallah" dedi.
Hz. Peygamberin "Allah sizin suretlerinize bakmaz, amelinize bakar" Hadis-i Şerifini hatırlatan Karakurt, bu hadisi şerifin de durumun nasıl olması gerektiğini kendilerine gösterdiğini ifade ederek "Bu nedenle, kimin daha iyi mümin ve Müslüman olduğunun ölçüsü; kişinin inancını yaşantısına aksettirmesi ile mümkündür. Fakat ne yazık ki; mizan kurulmadan hesap gününü tayin edip insanların amellerini hesaba çeken kişilerin varlığı her geçen gün artarak devam etmektedir. Dünyevi çıkarlar uğruna yapılan eylem ve telaffuz edilen sözler, kişilerden daha ziyade ortak değerleri hançerlemektedir. Ortak değerlerimizden olan Din ve Diyanet, ciddi manada bu milletin birlik ve beraberliğinin çimentosu olduğu kabul edilmesi gerekirken, söz konusu değerler üzerinden süfli emeller uğruna savaş vermeler aziz milletimizi fevkalade üzmektedir" diye konuştu. 
POLEMİK MALZEMESİ YAPILMASI TALİSZİLKİLTİR
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile yaşıt olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve başkanının polemik malzemesi yapılmak istenilmesi de ayrıca bir talihsizlik olduğunu söyleyen Diva-Sen Şube Başkanı "Kurulduğu günden beri sadece aziz milletimizle yetinmeyip ulaşabildiği tüm kişilere Allah'ın dinini anlatıp ibadetlerin nasıl yapılacağını öğreten, yine aynı vazife perverlik duygusu ile Allah Teâlâ'nın mucizevi kelamını her millet anlasın diye çeşitli dillerde yüce mealini kamuoyu ile buluşturan başta Sayın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ olmak üzere bütün çalışanları üzerinde siyaset yapmak asrın en büyük ayıbı olsa gerek" ifadesini kullandı.
Diva-Sen ailesi olarak "İslam dininin temel inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek gibi görevleri uhdesine verilen ve yüzbinlerce mensubu olan bir kurumun siyasi emeller uğruna birileri tarafından niteliğinin ve işlevselliğinin tartışılması abesle iştigaldir" seslendirmesi yapan Karakurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilindiği üzere Din ve Diyanet bu milletin ortak değeridir. Bu ortak değerler üzerinde, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinen güzide kurumun yıpratılmasına ve Sayın Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de şahsının rencide edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER