ÜNAL, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

ÜNAL, YENİ BİR ANAYASA YAPMAK İSTİYORUZ

ÜNAL, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

- "Diyoruz ki 'bu ülkeyi demokratikleştirdik, zenginleştirdik, özgürleştirdik ve en nihayetinde eski Türkiye'nin kapıları sonsuza kadar kapansın diye anayasamızı da imzalayıp devleti ebet müddet bu halka hizmetkar yapalım'. Bu her şeyden önemli, bu ekmekten de önemli, sudan da önemli çünkü özgürlüğümüz ekmek kadar, aş kadar kutsaldır, mukaddestir"
 AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM'nin yeni döneminde yeni bir anayasa yapmak istediklerini belirterek, "Diyoruz ki 'bu ülkeyi demokratikleştirdik, zenginleştirdik, özgürleştirdik ve en nihayetinde eski Türkiye'nin kapıları sonsuza kadar kapansın diye anayasamızı da imzalayıp devleti ebet müddet bu halka hizmetkar yapalım'. Bu her şeyden önemli, bu ekmekten de önemli, sudan da önemli çünkü özgürlüğümüz ekmek kadar, aş kadar kutsaldır, mukaddestir" dedi.
Ünal, Onikişubat Belediyesinin "İmam Hatip Okulları Projesi" kapsamında, Ilıca Mahallesi'ndeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinde önleri kesilen ve kapatılan bu okulların yeniden açılması konusunda yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.
Devletin, insanların inançlarına, yaşam tarzlarına, kılık ve kıyafetlerine karıştığı dönemlerin artık geride kaldığını vurgulayan Ünal, Türkiye'nin yeni dönemdeki en önemli gündem maddesinin, "toplum sözleşmesi" mahiyetindeki yeni bir anayasa olacağını ifade etti.
Ünal, ilk defa devletle bir sözleşme yapmak istediklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bugüne kadar millet olarak devletle bir sözleşme imzalayamadık, bir akitleşme yapamadık, bir anayasa yapıp devleti yazılı olarak hizmetkar hale getiremedik. 13 yılda Allah'a şükür amir devlet, memur devlete dönüştü ama şimdi bunu kayıt ve güvence altına almamız gerek. Bugüne kadar bütün toplumsal sözleşmeleri millet adına kim yaptı? Asker yaptı. Asker geldi anayasayı, yani devletle halkın yapması gereken o sözleşmeyi kendisi yazdı. Nasıl yaptı? Halkın sorumluluk ve ödevlerini yazdı ama anayasaya baktığınızda tek bir satırında devletin sorumluluk ve ödevleri anlatılmaz. Şimdi biz diyoruz ki 'bu ülkeyi demokratikleştirdik, zenginleştirdik, özgürleştirdik ve en nihayetinde eski Türkiye'nin kapıları sonsuza kadar kapansın diye anayasamızı da imzalayıp devleti ebet müddet bu halka hizmetkar yapalım'. Bu her şeyden önemli, bu ekmekten de önemli, sudan da önemli çünkü özgürlüğümüz ekmek kadar, aş kadar kutsaldır, mukaddestir."
7 Haziran seçimlerine iki partinin katıldığını, seçimin, eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesi olduğunu vurgulayan Ünal, küresel sistemin Türkiye'ye "İddialarınızdan vazgeçin" baskısı yaptığını kaydetti.
-"Tekrar yetki istiyoruz"
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de vatandaşlara her alanda hizmet götürmenin gayreti içinde olduklarını ifade ederek, bir yıllık süreçte belediye olarak birbirinden başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ise okulun temelinin atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti iktidarları döneminde büyük başarılara imza atıldığını, bu nedenle tekrar yetki istediklerini belirtti.
Konuşmaların ve edilen duanın ardından imam hatip ortaokulunun temeli atıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER