GAZİLER KORULUĞU

FİDAN DİKİMİ YAPARAK GAZİLER KORULUĞU OLUŞTURDU

GAZİLER KORULUĞU

Kahramanmaraş Belediyesi Alaaddin Kıskaürek Bulvarı üzerinde fidan dikimi yaparak Gaziler Koruluğu oluşturdu.
Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mağralı Mahallesi Alaaddin Kısakürek Bulvarı güneyindeki(Kuzey çevre yolu) araziye fidan dikimi yapıp ilklerden birini daha gerçekleştirerek şehrimizin güzide noktalarından olan alana Gaziler Koruluğuoluşturdu.
4657 m² ve 3400 m² büyüklüğünde iki bölümden oluşan koruluktaki fidan dikim çalışmaları tamamlandı. 4657 m² büyüklüğündeki 1. bölüme 690 adet Defne fidanı dikildi. Bu bölümde yapraklarının güzel kokusunun olması ve yapraklarının dökülmemesinedeniyle Defne ağacı tercih edildi. 3400 m² büyüklüğündeki 2. bölümde ise Kızılçam, Fıstık Çamı, Karaağaç, Kızılcık, Kurtbağrı, Hanımeli, Ardıç, Servi ve çalı fidanları kullanıldı. Toplamda 1540 adet fidan dikimi ile şehrimize Şehitler Koruluğundan sonra Gaziler Koruluğu da kazandırılmış oldu.
Konu hakkında açıklama yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri: “Şehrimizin geleceği için bırakabileceğimiz en önemli miras yaşanır bir şehir, temiz bir çevre olmalıdır. Bu düşünce ile ağaçlandırma çalışmalarına hız vererek şehrimize bir koruluk daha kazandırdık. Fidan dikimi yapılan koruluğa ‘Gaziler Koruluğu’adını vererek şehrimizin bağrından kopmuş şehit ve gazilerimizin aziz hatırasına bir nebze de olsa minnetimizi göstermiş olduk.” diyerek ağaçlandırma çalışmalarının hızla devam edeceğini ifade ettiler.
Haber: Arzu SEVİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER