ENGELLiLER SEViNECEK

DAĞTIMI MAVİ KAPAKÇI AMCA YAPACAK

ENGELLiLER SEViNECEK

 

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Ottoman Motor Sporları Kulübü (Ottoman MSK), Kahramanmaraş'taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Onikişubat Belediyesi'nin ardından "Mavi Kapakçı Amca" olarak bilinen Kantin İşletmecisi Abdulkadir Gülmez'e de tekerlekli sandalye ve baston jestinde bulundu.
Sosyal sorumluluk kapsamında ve 'yaptığımız işin sadakası' anlayışı ile kendi üyeleri arasından temin eden Ottoman MSK, 100 normal tip tekerlekli sandalye, 25 otistik tip tekerlekli sandalye ve 25 görme engelli bastonunu, Kahramanmaraş'ın "Mavi Kapakçı Amca" olarak tanınan Abdulkadir Gülmez'e teslim etti. Ottoman MSK Başkanı Mehmet Ahsen Gürpınar, sandalye ve bastonları, Dulkadiroğlu Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin kantin işletmecisi Gülmez'e teslim ederken yaptığı açıklamada, bunun sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.
OTTOMAN MSK BİR AİLE                      YAPISIDIR
Gürpınar; oluşumlarının bir grup, topluluk, birliktelikten öte 'aile yapısına' dayandığını belirterek, "Ottoman MSK Ailesi'nin her ferdi, ailemizin bireyidir. Bu yapının içinde sadece off-road sporunun olmadığının bilinmesini istiyorum. Off-road sporunu yaparken, sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek amacı ile engelli dostlarımıza bir nebze de olsa yardımda bulunmak, dertleriyle hemhal olmak istiyoruz. Bu amaçla Onikişubat Belediyemize, engelli dostlarımıza dağıtılmak üzere 50 normal tip ve 10 otistik tip tekerlekli sandalye ile ayrıca görme engelli dostlarımız için de 25 adet baston temini ederek, teslim ettik" dedi.
Bugün de sandalyelerin temininde kendilerine yardımcı olan, desteğini ve hiç esirgemeyen ve Kahramanmaraş'ta "Mavi Kapakçı Amca" olarak tanınan Abdulkadir Gülmez'e yine engellilere dağıtılmak üzere 100 normal tip ve 25 otistik tekerlekli sandalye ile 25 görme engelli bastonunu teslim ettiklerini söyleyen Mehmet Ahsen Gürpınar, "(Biz biriz. Biz hepiz. Aileyiz) sloganıyla yola çıkarken bu organizasyonun bir başlangıç olduğunu belirtmek isterim" diyerek, şunları kaydetti:
YALNIZ BIRAKMAYANLARA TEŞEKKÜR
"Bu organizasyonda da olduğu gibi gelecekteki bir çok planladığımız organizasyonda da bizleri bugünkü gibi yalnız bırakılmayacağımızı düşünüyoruz. Bu organizasyonda emeği geçenlere, bu sandalye ve bastonların alımında bizlere desteklerini esirgemeyen tüm işadamlarımıza, yardımseverlerimize ve Kahramanmaraş halkına şahsım ve Ottoman MSK üyeleri adına teşekkür ediyorum."
Ottoman MSK Başkanı Mehmet Ahsen Gürpınar, konuşmasının ardından beraberlerinde getirdikleri sandalye ve bastonları, belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere teslim ederken; belirlenen ihtiyaç sahiplerinden biri olan 77 yaşındaki engelli İbrahim Deligöz'ün sandalyesini oğlu Ali Deligöz'e bizzat teslim etti. Deligöz, bu jest için Gürpınar ve Gülmez'e teşekkür etti. 
DAĞTIMI MAVİ KAPAKÇI AMCA YAPACAK
Ottoman MSK'nın kendisine teslim ettiği 125 tekerlekli sandalye ve 25 görme engelli bastonu ihtiyaç sahiplerine bizzat dağıtacak olan Abdulkadir Gülmez de, yaptığı açıklamada "Engelleri aşmak için bir bir topladığımız mavi kapaklar, her bir engelliye ayak oluyor. Onların evsel hayatın dışında da var olmasını sağlıyor. Ottoman MSK üyelerine ve yöneticilerine bu jestleri için çok teşekkür ediyorum. Bize başvuran gerçek ihtiyaç sahiplerine bunları bizzat kendi elimle teslim edeceğim" dedi.
Gülmez, ayrıca Kahramanmaraş'ta her geçen çığı gibi büyüyen mavi kapak toplama kampanyasının devam ettiğini belirterek, "Lütfen kimse, bir kapaktan ne olur, demesin. Bir kapaktan çok şey olur. Bir bir kapak toplayarak, engelleri de bir bir aşarız" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER