ELİT SPORCULAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

GÜREŞ ŞAMPİYONASI HAFTA SONU GERÇEKLEŞTİRİLECEK

ELİT SPORCULAR  TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün başlattığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında seçilen 35 güreşçi, Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını Kahramanmaraş'ta sürdürüyor

Türkiye yıldızlar güreş şampiyonalarında dereceye giren elit sporcular, olimpiyat hazırlıklarını Kahramanmaraş'ta sürdürüyor. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün başlattığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında 10 ilden seçilen 35 güreşçi, 10-12 Nisan tarihleri arasında Sivas'ta yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını, Batıpark Spor Salonu'nda sürdürüyor.
Antrenörleri eşliğinde haftanın belirli günleri Batıpark Spor Salonu'nda çalışan "elit" güreşçiler, şampiyonada derece yapmak için ter döküyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ali İhsan Kabakcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin olimpik sporcu hazırlamak için başlattığı TOHM projesinin 2 yıldır Kahramanmaraş'ta başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.
TOHM'a belirli bir aşamadan geçen elit sporcuların katıldığını dile getiren Kabakcı, burada yapılan antrenmanlarla da güreşçilerin üst düzey bir performans yakaladığını kaydetti.
Sporcuların, bir yandan da 2020 Olimpiyat hazırlıklarını sürdürdüğünü vurgulayan Kabakcı, şunları kaydetti:
"2020 Yaz Olimpiyatları'na bu merkezden en az 3 sporcunun kazandırmak için mücadele veriyoruz. Buradan çıkacak güreşçilerimizin olimpiyatlarda derece almalarını istiyoruz. Bu yüzden de sıkı bir çalışma sürdürüyoruz. TOHM sporcularının her türlü ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılanıyor."
Sporcuların Sivas'ta yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası hazırlıklarının da bütün ciddiyetiyle devam ettiğini ifade eden Kabakcı, "Bu şampiyona için güreşçilerimiz antrenörleriyle birlikte sıkı bir çalışma yaptı. Yıldızlar kategorisi çok önemli, bizler bu şampiyonada ne kadar başarılı olduğumuzun sağlamasını yapma imkanı bulacağız. Bu şampiyonadan umutluyum, şampiyon çıkacağına inanıyorum" diye konuştu. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER