KAHRAMANMARAŞ'TA SAĞLIK HİZMETLERİ

YANIK ÜNİTESİNDE YATAK SAYISI 17'YE ÇIKARTILDI

KAHRAMANMARAŞ'TA SAĞLIK HİZMETLERİ

 Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetleri

Necip Fazıl Şehir Hastanesindeki yanık ünitesinde yatak sayısı 17'ye çıkartıldı.
Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, kentin tek yanık ünitesi olarak her yaştaki hastaya hizmet veren servisin, diğer kliniklerden ayrı olduğu belirtildi. 
Ünitedeki yatak sayısının 4'ten 17'ye çıkartıldığı belirtilen açıklamada, "2014'de 333 hasta yatış yapılarak tedavi oldu ve 3 bin 431 hastaya da poliklinik hizmeti verildi. Yanık tedavi hizmetlerinin ilimiz ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak sunulması maksadıyla merkezine dönüştürülmesi için personel sayısı, fiziki şartlar, araç, gereç ve tıbbi donanım standartlara uygun olarak düzenlenmiştir. Son olarak ameliyathanenin düzenlemesi tamamlanmış olup bakanlığımızdan yanık merkezi olarak hizmet vermek için tescil beklenmektedir. Yanık merkezimiz faaliyete geçtikten sonra diğer illerden de sevk almaya başlayacaktır" ifadelerinde bulunuldu. 
- Kemoterapi merkezinin kapasitesi artırıldı
Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde 9 koltukla hizmet vermekte olan kemoterapi merkezinde günde 17-20 hastaya kemoterapi tedavisi uygulandığı belirtildi.
Merkezde hastaların daha konforlu, hızlı ve güvenli hizmet almalarını sağlamak için kemoterapi merkezi taşınarak koltuk sayısı 20’ye çıkarıldığı kaydedildi.
- Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki yenilikler
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çene cerrahi uzmanı göreve başladığı, kişilerde sık rastlanan gömülü 20 yaş dişleri, "implant ile apikal rezeksiyon" gibi vakaların tedavi edilerek hastaların il dışına gitmek zorunda kalmayacağı bildirildi.
Merkezde görev başlayan yeni hekimlerle de diş eti hastalıkları konusunda her türlü tedavinin yapıldığı belirtilen açıklamada, "Böylelikle diş eti hastalıkları ile ilgili sevkler en aza indirilecektir. Ağız diş sağlığı merkezinde 48 diş hekimi bulunmakta olup ayda yaklaşık 22 bin poliklinik yapılmaktadır. Çene cerrahisi uzmanı ile periodontoloji uzmanının göreve başlamasıyla ilin büyük bir eksikliği giderilmiştir" değerlendirilmesinde bulunuldu. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER