DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALDIK!

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALDIK!

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALDIK!

 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp, 30 Ağustos 1922'de zafer ile sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için 93 yıldır kutlanan Zafer Bayramı Kahramanmaraş'ta Valiliğin düzenlediği bir dizi etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ilk kutlayan illerden olan Kahramanmaraş'ta, Zafer Bayramı'nın 93'üncüsü coşku ile kutlandı. Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlayan törenler, daha sonra Şeyhadil Mezarlığındaki Şehitlikte devam etti. Burada Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulması, şehitlik defterinin imzalanması ve saygı duruşunun yapılmasının ardından tören mangası saygı atışı yaptı. Törene katılanlar daha sonra, şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua ettiler.
Valilik'te tebrigatın kabulünden sonra ise Trabzon Bulvarı'nda düzenlenen etkinlikleri birçok vatandaş izledi. Etkinliklerde Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Garnizon Komutanı Kd. Kurmay Albay Burç Pekin, Büyükşehir Başkanvekili Muharrem Erantepli ve diğer protokol üyeleri hazır bulundu.
Vali Güvençer, Garnizon Komutanı Burç Pekin ve Büyükşehir Başkanvekili Erantepli'nin halkın ve törene katılan birliklerin bayramını kutlamasının ardından; tören alanında da saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi. Garnizon Komutanlığından Topçu Üstteğmen Serhan Bolat günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken; öğrenciler de şiirler okudular. Daha sonra ve askeri birliklerin, Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimler Derneği üyelerinin geçişi ile tören sona erdi.
ZAFER BAYRAMI TÜRK MİLLETİ'NİN YENİDEN KÜLLERİNDEN DOĞUŞUDUR
Törende 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili konuşma yapan Topçu Üstteğmen Serhan Bolat, 30 Ağustos'un Türk Milleti'nin yeniden küllerinden doğuşu olduğunu söyledi. Bolat şunları kaydetti: 
"30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milletimizle beraber gerçekleştirdiği zafer sonucu kutlanan bayramdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümüdür. Bu bayramı tatlı bir gurur ve sevinç içinde kutluyorum. Büyük Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile başlayan mücadele Türk Milleti'nin varını, yoğunu ortaya koyarak ordusuna verdiği destek ile devam etmiş ve Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanın taarruz gücü kırılmıştır. 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise Türk Milleti'nin bağımsızlığını kazanması ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde büyük imparatorluğun küllerinden doğan devletin kurulması ile son bulmuştur. Türk Kurtuluş Savaşı Türk Milleti'nin ve Türk Askeri'nin insanüstü gayretleri ile dönemin en güçlü devletlerine karşı kazandığı zaferdir. Bu zafer Türk Yurdu'nun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirildiğinin ispatıdır.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından hazırlanmış, destanlaştırılmış şekilde elde edilen bu zafer Türk Ulusu'nun özgürlük ve bağımsızlık duygusunu ölümsüzleştiren, Türk Askeri'nin komutanlık becerici ve yiğitliği ve mertliğini, Halkı'nın feragat ve fedakarlığının bir kez daha kanıtlayan destan olmuştur. Tarihimizin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, yokluk içinde olunmasına rağmen, yiğitlikten kaynaklanan azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük güçleri mağlup ederek, bağımsızlığa odaklanmış bir ulusun destansı kurtuluşudur.  Türk Ulusu'nun bağımsızlık düşüncesinin en önemli örneği olan bu zafer, Türk Milleti'nin kahramanlığının yüksek bir kanıtı olmakla birlikte birlik ve beraberliğimizin zaferleri kazanma da ne kadar önemli olduğu ortaya konmuştur. Bu büyük zafer ile Türk Ulusu tarih sahnesine geri dönmüştür. Cumhuriyetin ilanıyla da bağımsız, çağdaş, özgür ve laik, sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur" dedi. 
TÜRK ORDUSU KENDİSİNE VERİLECEK HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPMA AZMİNDEDİR
Türk Ordusu'nun geçmişte olduğu gibi bugünde kendisine verilecek görevleri yapma azminde olduğunu belirten Bolat sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
"Yoksulluğun hakim olduğu Milli Mücadele döneminde dimdik ayakta duran Şanlı Türk Ordusu, bugünde inanç ve kararlılıkla ebedi başkomutanımız Atatürk'ün izinde, kendisine verilecek her türlü görevi yapma azmindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Ulusu'ndan aldığı güç ve destek ile Atatürkçü Düşünce'nin rehberliğinde çağdaş, bağımsız ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını sağlama görevini sürdürecektir. Hiçbir güç Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bu görevinden alıkoyamayacaktır. 30 Zafer Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladığımız bugünde Türkiye Cumhureyeti'ni bize emanet eden Bakomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman Gazilerimize şükran sunuyoruz."
BÜYÜK ZAFER, İLÇELERDE DE KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, il merkezi ve ilçelerde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Afşin ilçesinde düzenlen tören, Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtı'na Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ın çelenk koyması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çoğulhan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Erkan Örs'ün, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasının ardından, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ın makamında protokol üyelerini kabul etmesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi.Programa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, resmi daire amirleri, askeri erkan, emniyet teşkilatı, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Andırın Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tören, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Bülent Tekerek ve Andırın Belediye Başkan Vekili Hasan Önsel'in Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Mehmet Akel, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümünü onur ve kıvanç içerisinde kutladıklarını söyledi.Türkiye Cumhuriyetinin varlığını devam ettirmek adına var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Akel, büyük Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını canı gönülden kutladığını kaydetti.Daha sonra Kaymakam Maslak, beraberinde Tekerek ve Önsel ile makamında tebrikleri kabul etti.
Elbistan, Göksun, Nurhak, Ekinözü, Türkoğlu, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER