DOĞAKA TOPLANTISI YAPILDI

VALİ KOCATEPE, YENİ BİR ÇALIŞMA DÖNEMİNE GİRDİK

DOĞAKA TOPLANTISI YAPILDI

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 54. Yönetim Kurulu ToplantısıKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında yapılan toplantıya, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şükrü Kocatepe: “Ocak ayı ile birlikte, 2014 yılı çalışma programı ve bütçesi çerçevesinde yeni bir çalışma dönemi içerisine giren Ajansımız, Aralık ayında ilan edilen iki yeni mali destek programı başta olmak üzere faaliyetlerine başlamıştır. Mali destek programının tanıtım toplantıları ile başlayan bilgilendirme çalışmaları, geçtiğimiz hafta içerisinde tüm ilçelerimizde yapılan bilgilendirme ve eğitim toplantıları ile devam etmiştir. Toplantıların yanı sıra yerel televizyonlarda, radyolarda ve gazetelerde yapılan reklamlar, bilboard ve afiş uygulamaları, OSB’ler, Ticaret ve Sanayi Odaları ve iş adamı dernekleri ile yapılan işbirlikleri ile etkin bir iletişim programı uygulanmaktadır. Böylelikle mali destek programlarından yararlanılabilecek tüm kesimlerin bilgilendirme çalışmaları, başvuru süresince devam edecektir. Mali destek programları dışında, 2014 yılı çalışma programı dışında gerçekleştirilecek faaliyetler için hazırlıklara Ajansımız tarafından devam edilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu üzere, bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine 2014 yılında da devam edilecektir. Bu kapsamda 2014 yılının ilk fuar organizasyonlarının, 28 Ocak- 1 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak İstanbul mobilya fuarı ve 30 Ocak – 02 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak EMITT fuarı katılımlarıyla gerçekleştirilecektir. Bölge ekonomimizde önemli bir yeri olan turizm ve mobilyacılık sektörlerinde, Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı fuarları arasında yer alan her iki fuara da katılım Ajansımız organizasyonunda sağlanacaktır. Devam eden ve planlanan faaliyetlerin yanı sıra kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik çalışmaları da sürdüren Ajansımız, ihtiyaç duyulan alanlarda görevlendirilmek üzere 7 uzman ve 2 destek personeli istihdamını tamamlamıştır. Yapılan seçme sınavında başarılı olan adaylarla ilgili iş ve işlemler devam etmekte olup, bu kişiler önümüzdeki günlerde Ajansımızdaki görevlerine başlayacaktır.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Haber: Arzu SEVİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER