DEDEOĞLU, İLİMİZİN SAĞLIK SORUNUNU ANLATTI

İLİMİZE MUTLAKA YANIK ÜNİTE MERKEZİ AÇILMALI

DEDEOĞLU, İLİMİZİN SAĞLIK SORUNUNU ANLATTI

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hastanelerde yanık ünitesi olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, Kahramanmaraş’a en kısa sürede yanık ünitesi birimleri açılmasını istedi.
 Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kahramanmaraş’ın sağlık sorunlarını dile getirdi. Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ın hasta yatak sayılarının yetersiz olduğuna işaret ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yatak Sayısı

“Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanemizde 400 yatak mevcut. Yeni açılan Tıp Fakültemizde ise 600 yatak olmasına rağmen şu anda 200-250 yatak kapasitesi ile çalışmaktadır. Kahramanmaraş'a bu yatak kapasitesi yetmemektedir. Birçok hastalarımız yan komşudaki illerimizin hastanelerine sevk edilmektedir. Bakanlığımızın bu konuda tedbir almasını rica ediyorum.

Yanık Ünitesi

Ayrıca her iki hastanemizde de, koskocaman Kahramanmaraş'ta yanık ünitesi yok. Yine, Sağlık Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışmalarını yapıp bir yanık ünitesinin Kahramanmaraş hastanelerine ve Tıp Fakültesine açılmasını özellikle istirham ediyorum.”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ayrıca Dedeoğlu tarafından daha önce gündeme getirilen Kahramanmaraş’a diğer illerle beraber helikopter ambulans pisti yapılıp-yapılmayacağı konusundaki soru önergesine de hükümet adına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz cevap verdi.

Helikopter Ambulans

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dedeoğlu’nun bu konudaki soru önergesine, “2009 yılında gerçekleştirilmiş olan 10'uncu Ulaştırma Şûrası sonucunda kara yolu sektörüne ait proje önerileri arasında otoyollarımızda her 100 kilometrede 1 ve bölünmüş yollarımıza her 200 kilometrede 1 olmak üzere ana arterlerde toplam 400 adet helikopter, ambulans parkları entegre edilerek ilk yardım destekleri sağlanmalıdır proje önerisi de yer almaktadır.
Bu doğrultuda, Karayolları Genel Müdürlüğünce proje çalışmaları devam eden yollarda uygun görülen kesimlerde helikopter pisti yapılması konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütülmektedir.
Kaç adet helikopter pisti yapılacağı konusunda henüz bir rakam belirlenmemiştir. Yürütülen çalışmaların tamamlanmasını müteakip her ilimizde, bu çerçevede Kahramanmaraş ilimizde de toplam kaç adet heliport yapılacağı da belirlenecektir.
Öte yandan, Sağlık Bakanlığının, İzmir, Bursa, Çanakkale, Samsun, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Adana, Kayseri, Trabzon, Erzurum, Van ve Diyarbakır illerinde birer adet, Ankara ve İstanbul illerinde ikişer adet olmak üzere hizmet veren toplam 17 adet ambulans helikopteri bulunmaktadır.” şeklinde cevap verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER