DEBGİCİ, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK

KAHRAMANMARAŞ ERKEN SEÇİM İSTİYOR

DEBGİCİ, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK

 AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, "Halkımız yaptığımız istişarelerde yeniden seçim istiyor" derken, İl Başkanı Metin Doğan da, halkın 7 Haziran'da kendilerine bir mesaj verdiğini söyledi.

Şekerdere Bulvarı üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un yanı sıra partililer katıldı. Programda ilk sözü alan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, sözlerine son zamanlarda terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Koalisyon görüşmelerinden de bahseden Debgici, hiçbir partinin koalisyona yanaşmadığını ifade etti. Yapılan istişarelerde Kahramanmaraş'ın yeniden seçim istediğini belirten Debgici, AK Parti'nin çok önemli işler yaptığının altını çizdi. Debgici şunları kaydetti: 
"Malumunuz 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 2 ay kadar bir zaman geçti. Türkiye'de aslında bir hükümet var ama 7 Haziran seçimlerinden sonra kurulmuş bir hükümet yok. AK Parti'nin 13 yıldır iyi politikaları nedeniyle hükümet olmaksızın yoluna devam edebiliyor. 2002 öncesini düşünürsek Türkiye'de her seçim sonrası çok büyük sıkıntılar oluşurdu. Devlet yönetme zafiyeti açısından çeşitli sıkıntılar ortaya çıkardı. Fakat o şuanda bulunmuyor. Yine de farklı sıkıntılar ülkemizde kol geziyor. Farklı sıkıntılarımız var. Öncelikle yaklaşık bir aylık zaman içerisinde şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Hayatını kaybeden sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Elbette ki bunu biz istemiyoruz. AK Parti bu sürece elini attı ve karşılığı ne olursa olsun, bu süreci sonlandıracağız dedi. Bunun neticesinde çok büyük kazanımlar elde edildi. Son 2-3 yıl içerisinde ülkemizde her şey yolunda giderken, birtakım kişiler bunu hükümetin organizasyonu ve komplosu olarak değerlendirip, tekrar bizim vatan evlatlarımızı şehit etmeye, çalışan, işleyen icraatlarımıza sekte vurmaya, onları baltalamaya ve saldırılar yapmaya başladılar. Kesinlikle silah olmayacağını söyledik. Ondan sonra müzakere yapılacağını söyledik. Devlet asla silah bırakmaz. Devlet halkının güvenliğini ve yaşama seviyesini göz önünde bulundurarak her türlü tedbiri almakla yükümlüdür."
ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ AK PARTİ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK
"14 Ağustos 2001'de AK Parti Erdemliler hareketi olarak yola çıktı. Önümüzdeki hafta AK Parti'nin 14'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kurucuları ile yola çıkan AK Parti, bugün artık hükümet kurmak için her türlü gayreti gösteriyor. Fakat birileri bunu baltalamaya çalışıyor. MHP elini taşın altına sokmuyor. HDP'nin ne olduğu malum. CHP seçim akşamı Türkiye yüzde 60 ile yönetilmeli demişti. Yeni bir koalisyonu kurmalı diyordu. Gelinen noktada bakıyoruz ki hiçbirinin ülkeyi yönetme arzusu yok. Ortaya şartlar sürülüyor. Devlet idare edilirken ortada şartlar olmaz. Önümüzdeki günlerde bunu hep beraber göreceğiz. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aldığımızı eleştiriler ortada. Dulkadiroğlu seçim istiyor. Kahramanmaraş Seçim istiyor. Bu 10 günlük zaman zarfında belki de neticelenecek. Biz teşkilat olarak seçimlere hazırız. Seçim varmış gibi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde de daha aktif çalışmalara el atacağız. İnanıyoruz ki önümüzdeki süreç AK Parti ve Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacak. AK Parti Türkiye için bir güzellik ve iyiliktir. AK  Parti'den önce Türkiye'de her alanda sıkıntılarımız vardı. AK Parti iktidar olduktan sonra o sıkıntıların birçoğu ortadan kalktı."
DOĞAN: YANILGIYA DÜŞENLER CEZASINI ÇEKİYOR
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Danışma Meclisi'nde konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ise terör örgütlerinin kökünü kazıyana kadar operasyonların devam edeceğini söyledi. Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Türkiye olarak şüphesiz zor günlerden geçiyoruz. Türkiye gibi jeopolitik önemi olan ve adeta bir medeniyet merkezi olan ve enerji koridorunun geçiş merkezi olan kadim topraklarda siyasi iradenin ve hükümet topraklarının zayıflaması çok büyük sıkıntılara yol açar. Bu nedenle 60 güne yakın zamandır, koalisyon görüşmelerinin bir netice vermemesi, bir hükümetin kurulamaması nedeniyle ciddi sıkıntılar ile karşı karşıyayız. 7 Haziran seçimlerinde farklı bir sonuç olsaydı, bugün yaşadığımız sıkıntıyı yaşamıyor olacaktık. Netice de henüz yeni hükümet kurulamadığı için Başbakanımızın hükümeti ülkeyi yönetmeye devam ediyor. Suruç'ta patlamayı gerçekleştirenler, daha sonrası askerimizi şehit edenler tam da bu noktada yanıldılar. Onlar seçimler yapıldı, yeni hükümet kurulamadı, istifa etmiş bir hükümet Türkiye'yi idare ediyor. Biz hangi eylemi yaparsak, yapalım kesemize kalacak şeklinde düşünüyorlardı. Bunda ne kadar büyük yanılgı içerisinde oldukları hem DAİŞ'e hem DHKP-C'ye hem de 30 yılı aşkın zamandır bu ülkeyi kana bulamaya devam eden PKK'ya karşı devletin cevabı en sert şekilde olmuştur. Şuanda hem havadan, hem karadan, yurt içinde, yurt dışında da operasyonlar devam ediyor. Bu operasyonlar Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun deyimiyle tek bir silahlı terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar devam edecek. Yeniden farklı bir sürecin başlayabilmesi için PKK Terör Örgütü mensuplarının silah bırakarak ülkeyi terk etmeleri ve daha sonrasında Kandil'dir, Hakurk'tur, Zap'tır ve diğer bütün terör yuvalarını boşaltması gerekmektedir."
AK PARTİ KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNİ SAMİMİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜYOR
"AK Parti koalisyon görüşmelerini samimi bir şekilde yürütüyor. Sonuç almaya yönelik yönetiyor. Halkımız 7 Haziran akşamı oluşan netice ile bir mesaj verdi ve ben hiçbir partiye tek başına iktidar şansı vermedim. Koalisyon oluşmasını istiyorum dediler. Bizim için Milli İdare vazgeçilmezdir. Bunun üzerinde hiçbir idare tanımayız. Bunun hiçbir şekilde vesayet etmesine izin vermeyeceğiz. Bunun tecellisi de sandıktır dedik. Bu nedenle de sandıktan çıkan sonuca en fazla saygı göstermesi gerekenler AK Kadrolardır. Biz Milletimizin idaresine saygı gösteriyoruz. Koalisyon ihtimalini de en samimi şekilde değerlendiriyoruz. Buradan şu anlamda çıkmamalıdır. AK Parti 13 yıldır Türkiye'de iktidarlık etmiş, demokratlık ve sosyal bir devlet yapılanması adına hem de ekonomik modelin Türkiye'ye bir kazanç elde edinilmiş. Bunlara yüzde 41'lik kısım başarılısınız, devam edin dediler. CHP'nin bütün uçuk vaatleri yüzde 25'i geçirmedi. MHP'nin hayalleri yüzde 16'yı geçirmedi. Halkın çoğunluğunun güveni yine AK Kadrolardan yanadır. Bir koalisyon modeli oluşurken de bizim rengimizin hakim olduğu bir hükümet modeli oluşturulmalıdır. Bizim 13 yılı boş verecek bir hükümet kurulamaz. Buna sıcak bakmıyoruz. Bize oy veren, bizimle birlikte yürüyen halkın kazanımlarının feda edilmesi anlamında tevessül etmemiz mümkün olmayacaktır. Öyleyse koalisyon hem CHP ile hem de MHP ile samimi bir şekilde istiyoruz. Kurulmasını arzuluyoruz. Ancak, yüzde 41'in iradesini ne yüzde 25'e ne de yüzde 27'ye ipotek ettirmeyeceğiz. Bizim irademizin hakim olduğu bir koalisyon oluşabilirse, oluşacak. Oluşmazsa da biz Kahramanmaraş olarak erken seçime tekrar seçime hazırız. Kahramanmaraş'ı adım adım gezip, bize oy vermeyenlerin neden oy vermediklerini sorgulayacağız ve neden AK Parti'ye oy vermeleri gerektiğini söyleyeceğiz. Kahramanmaraş'taki tüm gönülleri kazanıp, kalplere girerek, sandıktan yüzde 62.3 değil, yüzde 70'lerin üzerinde bir çoğunlukla sandıktan çıkacağız."
KAHRAMANMARAŞ İÇİN SIKI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ
Danışma meclisinde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise şu ifadeleri kullandı: "Son günlerde güvenlik güçlerimize karşı, kalleşçe ve haince yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırılarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu beyhude saldırılar Aziz Milletimizin kutlu yürüyüşünü kesinlikle durduramayacaktır. Uluslar arası güçlerin maşası haline gelen, Türkiye'nin ne zaman ayağa kalksa, şahlansa devreye sokulan bu bölücü terör ve diğer terör grupları inşallah en ağır cezaya çarptırılacaktır. Güvenlik güçlerimiz bu konuda kararlıdır. Ordumuz yeniden modernize edildi. Ordumuz yeni savunma sistemlerine kavuştu. Bunlarla beraber, bu yeni sistemlerle beraber operasyonlar yapılmakta ve devam etmektedir.
Bizlere de büyük sorumluluk düşmektedir. Bizlerde ülkemizin bu büyük yürüyüşüne belediye başkanları olarak ayak uydurmamız gerekmektedir. Kaynakları en iyi şekilde kullanmamız gerekmektedir. Ülkemizin büyük yer altı kaynakları yok. Biz sıkı bir yol çalışması yapıyoruz. Günlük piyasa takip ediyoruz. Dünya'nın her yerindeki petrol fiyatlarını takip ediyoruz. Sabah-akşam günübirlik takip etmekteyiz. Hükümet birimlerine de dalgalanma olduğunda hemen iletmekteyiz. Bunlarında faydasını görmekteyiz. Bize verdiğiniz emanet, bunu ağırlığını omzumuzda her zaman hissetmekteyiz. Kaynaklarımızı da en iyi şekilde kullanmak zorundayız. 160 milyon TL'lik ihale yüzde 45 ıskonto ile gitti. Bunu biz davetiye usulü yapmadık. Çünkü daha iyi bir ihale oluşması için. Şartnameyi öyle bir oluşturduk ki iş yapacak firmalar girdi ve dev bir ıskonto oldu. 89 milyon TL'ye yolları yaptık. Yaptığımız tüm ihalelerde aynı ıskontolar sağlanmaktadır. Bu bizi bereketlendirmektedir. Bu da bizim bütçemizi rahatlatmaktadır. Yaptığımız ihaleler bizi çok rahatlattı. Akaryakıt alımında tarihi bir fiyat yakalamadık. 8 milyon litre akaryakıt tüketimimiz var. Bunu da otomasyon şekilde takip ediyoruz. Türkiye'deki en iyi fiyatları almaktayız. Güneydeki komşu büyükşehir ile aramızda kıyaslama yapıldığında aramızda dağlar kadar fark olduğunu gördük. Bizim 2 katımızdan daha fazla fiyatlara asfalt döküldüğü ortaya çıktı. AK Kadroların farkı budur. 
ATIK SU PROBLEMİ ÇÖZÜLMEK ÜZERE
"Sümbüllü Yolu'nda da, tünel kavşakta da malzeme alımında da en iyi ıskontolarla, en iyi fiyatlarla alarak inanın kendimize bu kadar hassas davranmamışızdır. Hamd olsun bu da belediyemizi çok güçlü hale getirdi. Afşin İçme Suyu'nu yaparken, bu müteahhit bu fiyatlara bunu yapamaz dediler ama proje bitmek üzeredir. Yılsonu bu proje bitecek. Bizde kontrolü en iyi şekilde yapıyoruz. Kahramanmaraş'ın en önemli problemlerinde bir tanesi olan atık su arıtma tesisini halletmek üzereyiz. Biliyorsunuz, bizim nehirlerimiz yoğun bir kirlilik içindedir. Bunları çözme gayreti içerisindeyiz. Göreve gelir gelmez, Afşin Arıtma Tesisi'nin inşaatını çok hızlandırdık ve bitirdik. Aksu Nehri evsel atıklar yönünden tertemiz hale geliyor. Elbistan Projesi devam ediyor. Göksun Projesini başlatacağız. İnşallah nehirlerimizi en güzel hale getireceğiz. Kahramanmaraş Merkezin atık su arıtma tesisi yoktu. Yaklaşık 500 binden fazla insanın yaşadığı bölge de atık su arıtma tesisi yoktu. Yoğun bir şekilde, çevre ve şehircilik bakanlığımız ile birlikte nezrinde ihalesini yaptık. Hibe programında bir projedir. Belediyeden bir kuruş çıkmamıştır. Hibemiz arttığı için belediyenin hibesinden çıkmış bir proje oldu. Çok uygun fiyata onu da hibe ettik. Geldiğinde neye ihale ettiğimizi de ilan edeceğiz. Böylelikle de Kahramanmaraş'ın tarihi bir projesini çözmüş oluyoruz. Kahramanmaraş'ın çevresini çok güzel hale getireceğiz."
MODERN PARK VE MESİRE           ALANLARI YAPIYORUZ
"Şehir merkezinde çok önemli parklar yapıyoruz. Kış şartlarında Türkoğlu ilçemiz çalışmaya elverişli değildi. Türkoğlu'nda 2 tane 100 dönümün üzerinde park yaptık. Birini sıfırdan yaptık, birini de söküp restore ettik. Kış şartlarında elemanlarımızı yatırmadık, çıkışta vermedik. Şehir merkezimizde Aksu mahallemizde mükemmel bir park yaptık. Sadece Aksu mahallemize yönelik bir park değil, şimdiden şehir merkezinden gidenler var. 100 dönümün üzerinde çok güzel bir mesire alanı kazandırdık. İnşallah orayı daha da genişleteceğiz. Hemen kentsel dönüşümü çok hızlandırdık. 1550 evi kamulaştırdık ve yıktık. Oraları yerleşim olmadan önceki haline dönüştürüyoruz. Türkiye'nin en güzel parkını yapacağız. 210 dönümlük Ağcalı Parkı'nı başlattık ve devam ediyoruz. Menzelette 130 dönümlük parkımızda bitecek. Çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Kahramanmaraş'ımızda insanlar daha rahat nasıl nefes alır bunu peşindeyiz. Kayak Merkezimizin projesi bitti. Önümüzdeki günlerde inşaat ihalesini yapacağız. Kısa zamanda faaliyete geçecek. Pınarbaşı Bölgesi'nde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'ndan daha büyük bir park yapıyoruz. 200 dönüm civarında büyük bir park yapacağız. Bunun da proje çalışması devam ediyor. Kamulaştırma işlemleri bittiğinde o parkı da hizmete sunacağız. Fuar Bölgesi'nde kanalın geçmesi ile beraber yeniden bir düzenleme yapacağız. Bu kanaldan da o bölgede yararlanacağız. Bu projeler devam ediyor. Göksun'da bir dereyi ıslah ettik. O nehri tertemiz ettik ve balıklar çoğaldı. Pırıl pırıl oldu. KASKİ olarak, ilin genelinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz."
KAHRAMANMARAŞ'IN TARİHİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
"Kısık Barajı projesi ile beraber şehir merkezinden su almayan yerlere de oradan su getireceğiz. Dev bir proje olacak. Bunu da DSİ ile beraber yürütüyoruz. Dulkadiroğlu İlçemizi büyütüyoruz. Bin 500 tane yeni konut yapıyoruz. Çok hızlı bir şekilde yapıyoruz. Piyasa şartlarının 3'te 1'ine bu projeyi de yapıyoruz. Çok hızlı da yürümektedir. 2016'da evlerin hepsini teslim edeceğiz. Dulkadiroğlu ilçemizi büyütmeye devam edeceğiz. O bölgenin yeni konut projeleri var ve onlar içinde çalışıyoruz. Şehir merkezinde Önsen, Kurtlar Bölgesi için konut projemiz var. Büyükşehir olarak gece gündüz çalışıyoruz. Tünel Kavşak Dulkadiroğlu Bölgesi'nde bitti. Kale ve Trabzon Caddesi ile beraber projenin devamı için çalışıyoruz. Parkın içinde menfez vardı ve o menfez tehlike arz etmekteydi. Orada düzenleme yapıyoruz. Oradan yollar geçecek. Hızlı bir şekilde orayı da yapıyoruz. Kahramanmaraş'ı misyonuna uygun hale getireceğiz. Özellikle tarihi bölgelerimize ciddi projeler yapıp, Kahramanmaraş'ın tarihini canlandıracağız. Oraların eskimemesi ve yıkılmaması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Anıtlar Kuruluna onaylatıp, inşaatına başlayacağız."
VATANDAŞLARIMIZI KIRMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ
"Yusuflar Mahallesi ile ilgili de çalışmalarımız son aşamaya geldi. Onu da inşallah vatandaşları üzmeden, oralara kentsel dönüşüm yapacağız. Dulkadiroğlu İlçemizde de arkadaşlara talimatı verdik ve orada da çalışma yapıyoruz. Dulkadiroğlu'nda da bir dönüşüm başlatacağız. İnsanlarımızın daha güzel konutlarda yaşaması için her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Yol konusunda dev bir ihale yaptık ve müteahhit firma Kahramanmaraş'ın her bölgesinde çalışmaktadır. Bunlar onlarca yıldır gelen problemlerdir. Bunları bir yılda halledemeyiz. Para problemimiz yok. Güçlü bir denetleme yapıyoruz. 2 yılda büyük oranda bu işleri yapacağız. Yol işlerini bizzat ben takip ediyorum. Yoğun sıcak asfalt yapıyoruz. Doğukent'ten aşağı sanayiye giden bir bulvar açıyoruz o da Dulkadiroğlu İlçemize marka değerini artıracaktır. O yolu Gaziantep Yolu'na bağlayacağız. Kuzeyden bir çevre yolu projemiz var. Onunla ilgili de arkadaşlarımız sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Kahramanmaraş'ımız Türkiye'de şehircilik anlamında en önemli illerden birisi olacaktır. Birçok ile gezerek projelere bakıyoruz."
AK PARTİ İSTİKRARIN,           HUZURUN BİR YOLUDUR
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu da şöyle konuştu: "7 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş'ta büyük bir başarıya imza attık. Sonuç belki istediğimiz gibi olmadı. Bazı çevreler AK Partiyi bitirme hevesi içindeydiler. İstedikleri oyunlar bozuldu. Devam etmedi. Yüzde 60'lık bloğu oluşturamadılar. Başbakanımız koalisyon görüşmelerini yürütmektedir. Sonuç ne olursa olsun, biz bunu saygı ile karşılayacağız. Seçim olursa aynı şekilde çalışacağız. Başarılı sonuç alacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Biz sandığa saygı gösteriyoruz. Bazı basın organları Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir algı operasyonu yürütüyor. Cumhurbaş-kanımızın koalisyon istemediğini söylüyorlar. Bizim samimi niyetimiz koalisyonu oluşturmaktır. Halk ne istiyorsa onu yapacağız. MHP işin başındayken biz hükümet ortağı olmayacağız dedi. CHP ne aynı şekilde şartları zorlaştırıyor. Koalisyonun kurulamamasının sebebini bazı medya kuruluşları Cumhurbaşkanımız gösteriyorlar biz buna uyanık olacağız. HDP ise çözümden uzaklaşarak terör örgütü yoluyla silahları konuşturmaya başladılar. Bunu vatandaşımız gördü. AK Parti istikrarın, huzurun bir yoludur. Eğer ki erken seçim olursa AK Parti'nin tek başına iktidar olacağına inanıyorum. Biz seçimden korkmuyoruz."
PROJELERİN TAKİPÇİSİYİZ
"Kahramanmaraş'ta da devam eden projeler var. Biz projelerin üzerinde takipçi olarak devam ediyoruz. Havaalanımızın Apron inşaatı için ihale süreci devam ediyor. Bunun takipçisi oluyoruz. Adana Yolu'nda sıcak asfalt ihalesi yapıldı. Bununla ilgili bazı dedikodular var. Gaziantep tarafından başlanacak şeklindedir. Bunlar aslını yansıtmamaktadır. Bu proje Kahramanmaraş tarafından başlanacaktır. Bizim oradaki yolumuz sıcak asfalt olarak sürücülerimize kolaylık sağlayacak . Göksun-Elbistan Yolu ihaleye çıkarıldı. Andırın-Geben Yolu'nda bir durdurulma olmuştu. Şimdi tekrardan yol yapımı devam etmektedir. Pazarcık'ta 125 yataklı hastane yapımı devam ediyor. Biz bunun takipçisiyiz. Türkoğlu Hastanesi ihaleye çıktı. Onunda çalışmaları devam ediyor. Buradaki eksiklerimizi biz biliyoruz. Biz kendi kendimizi rakip görüyoruz." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER