BİZİM İŞVERENLERİMİZ İYİ DEĞİLMİŞ!

2015 TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ LİSTESİ

BİZİM İŞVERENLERİMİZ İYİ DEĞİLMİŞ!

 Great Place to Work Enstitüsü 2015 Türkiye'nin En İyi İşverenler listesini açıklarken; İstanbul dışından sadece Bursa'dan bir işverenin yer aldığı listede Kahramanmaraş'tan hiçbir işverenin yer almaması da dikkatlerden kaçmadı.

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberine göre; Great Place to Work Enstitüsü 2015 Türkiye'nin En İyi İşverenler listesini açıkladı. Türkiye'de üçüncü kez açıklanan listede çalışan odaklı yönetim anlayışıyla insanı dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 25 şirket yer aldı. Türkiye'de 3'üncü kez açıklanan listede ödüller bu yıl, çalışan sayısına göre 50 - 500, 500 - 2000, 2000+ ve 20-50 şeklinde 4 kategoride verildi. Türkiye'nin En İyi İşverenleri arasında, dünyadaki trendlerle paralel olarak bilişim, internet ve telekomünikasyon şirketleri göze çarptı.
50-500 kategorisinin birinci sırasında Microsoft bulunuyor. Türkiye'de hayata geçirdiği, lise çağındaki kızları teknoloji ile buluşturan, Digigirls isimli 1 günlük program Microsoft'un öne çıkan uygulamaları arasında gösteriliyor. Microsoft aynı zamanda hem Diversity alanında özel ödüle layık görüldü hem de IT'nin En İyisi seçildi.
İSTANBUL DIŞINDAN SADECE BURSAGAZ VAR
Son 3 yıldır peş peşe listede yer alan ve ilk yılında Avrupa'nın En İyi İşverenleri Listesine de 49'uncu sıradan giren BursaGaz, Türkiye'nin En İyi İşverenlerinde bu yıl 2'inci sırada. BursaGaz, En İyi İşverenler listelerinde, İstanbul dışında yer alan tek lokal firma olarak öne çıkıyor.
Geçtiğimiz yıl 6'ıncı sırada yer alan Istanbul Edition Hotel, bu yıl 5'inci sıraya yükseldi. Istanbul Edition Hotel'in, çalışan memnuniyetinin genellikle düşük olduğu turizm sektöründe 2 yıl üst üste en iyi işveren seçilmesi dikkat çekti. Listeye 11'inci sıradan giren sahibinden.com bu yıl çalışanlarına sınırsız yüz yüze ya da telefonda psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti sunan 'Hayat Sana Güzel - kaliteli yaşam paketi' ile fark oluşturmayı başardı. Listenin 17'inci sırasındaki Gitti Gidiyor ise çalışanların birbirlerine takdir ve teşekkürlerini sundukları 'You made my day kartları' ile dikkat çekti.
Geçtiğimiz yıl 500+ kategorisinden listeye giren AXA Sigorta ve Ericsson Türkiye, bu yıl 500-2000 kategorisinde ilk sıralara yerleştiler. 3 yıldır listede yer alan AXA Sigorta, bu yıl kendi kategorisinde birinci oldu ve aynı zaman da Finans'ın En İyi İşvereni seçildi. Bu kategorideki sürpriz isim ise, 2010 yılında Türkiye pazarına giren perakende devi H&M oldu.
Toyota Pazarlama listede otomotiv sektörünün tek temsilcisi oldu. Toyota aynı zamanda İş Sağlığı ve İş Güvenliği alanında özel ödüle layık görüldü.
2015 TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ LİSTESİ
50 - 500 Kategorisi: 1. Microsoft, 2. BursaGaz, 3. Hilti, 4. EMC, 5. The Istanbul Edition Hotel, 6. SAP Türkiye, 7. Daiichi Sankyo, 8. JTİ Pazarlama, 9. Doğuş Holding, 10. Abbvie, 11. Sahibinden.com, 12. Turkasset Varlık Yönetimi, 13. Toyota Pazarlama, 14. GE Aviation, 15. Socar Enerji A.Ş., 16. VDF Finansman (Volkswagen Doğuş Tüketici finansmanı), 17. Gitti Gidiyor, 18. GE Healthcare HQ
500 - 2000 Kategorisi: 1. AXA Sigorta, 2. Ericsson Türkiye, 3. H&M.
+2000 Kategorisi: 1. Vodafone, 2. Turkcell Global Bilgi Çağrı merkezi
Best Small Workplaces Kategorisi 20 - 50: 1. GE Energy Management, 2. Vektör Barkod ve Bilgi Teknolojileri
Özel Ödüller: Microsoft - Diversity, Hilti - Yaşam Boyu Öğrenme, SAP - Fırsat Eşitliği/ Kadınların Desteklenmesi, Daiichi Sankyo - İş-Yaşam Dengesi, Toyota Pazarlama - İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Vodafone - Farklı Kuşakların İşbirliği
IT'nin En İyi İşvereni: Microsoft
Finans'ın En İyi İşvereni: AXA Sigorta 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER