BAYRAMI COŞKUYLA KUTLADIK!

VALİ GÜVENÇER, SURİYELİLERİN ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

BAYRAMI COŞKUYLA KUTLADIK!

 İslam Alemi'nin dini bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı, Türkiye'de de büyük bir coşku ile kutlanırken, Kahramanmaraş ta aynı coşkuyu yaşadı.

Bayramın ilk günü sabah namazının ardından Bayram Namazı kılındı. Bayram namazı sonrası ilk bayramlaşmalarını camilerde cemaat ile yapan Müslümanlar, daha sonra kabristan, akraba, dost ziyaretlerinde bulundular. Üç gün boyunca bayram sevincini yaşayan Kahramanmaraşlılar, ziyaretlerine ara vermezken, kentte birkaç ölümlü trafik kazası dışında da her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bayram süresince ilgililer her türlü tedbirleri aldılar. Bayramın ilk gününün Cuma'ya denk gelmesi ile çifte bayram sevinci yaşayanlar, bazı kırsal mahalle camilerinde bölgenin ileri gelenleri tarafından hazırlanan yemeklerden tadarak, Kur'an okuyup dua ettiler.
Kahramanmaraş'ta geleneksel protokol-halk bayramlaşması ise, bayramın ilk günü Valilik Bahçesi'nde (Mahmut Bakır Parkı) geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Vali Mustafa Hakan Güvençer'in yanısıra çiçeği burnunda Garnizon Komutanı Tankçı Kıdemli Albay Burç Pekin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile bazı protokol üyeleri, bayramlaşmaya gelenleri bahçe girişinde ayakta karşılayarak bayramlaşma gerçekleştirdiler. Protokol sırasında validen sonra gelen milletvekillerinin ise bahçenin bir köşesinde oturması dikkatlerden kaçmazken, bayramlaşma törenine protokol mensupları, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, vakıf ve dernekler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Güvençer'in ev sahipliğindeki bayramlaşma sırasında konuklara kolonya, şeker, çay ve soğuk içecekler ikram edildi.
Vali Güvençer, yaptığı açıklamada, gönülleri genişleten Ramazan ayının ardından bayrama kavuşturan Allah'a şükür ettiklerini söyledi. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Güvençer, şunları kaydetti: "Ramazan'ın pırıl pırıl aydınlığıyla ferahlayan kalplerimizi önce rabbim sonra kardeşlerimizin muhabbetiyle dolduracağız. İnşallah Allah bu muhabbete bereket vaat ediyor. Bize düşen bunun bilincinde olarak kulluk şuurumuzu artırıp bir taraftan Allah'ın nimetlerine şükredip bu günümüze şükredip bayram sevincini sonuna kadar yaşarken öte yandan da insan olmanın kul olmanın Müslüman olmanın şuur içerisinde etrafımızda olup bitenlere bigane kalamayacağımızın şuuruyla bu muhabbetten güç ve bereket devşirmek zorunda olduğumuzu birkez daha hep birlikte idrak ediyoruz."
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise ülkede Ramazan Bayramı'nın huzur ve bereket içerisinde geçtiğini söyledi. Bayram namazından itibaren insanların bir biriyle mutluluk içerisinde bayramlaşmakta olduğunu vurgulayan Erkoç, "Valilik bahçesinde Kahramanmaraş halkıyla bayramlaşıyoruz. Vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyoruz. İnşallah nice bayramlara çıkmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Kahramanmaraş'ın güzel insanlarına huzur ve mutluluklar diliyoruz" diye konuştu.
TÖREN SONRASINDA ZİYARETLER
Bayramlaşma töreni sonrası Vali Güvençer ve beraberindeki heyet, Ceza İnfaz Kurumu haricindeki, Huzurevi, Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi, Çadırkent ve şehit ailelerine eşleri ile birlikte ziyaretlerde bulundular. 
Bayram ziyaretlerinde şehit ailelerini de unutmayan Vali Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer ile beraberindeki heyet, Şehit Er Durdu Mehmet Dağılgan ve Şehit Teknisyen Ahmet Maraşlı'nın evlerine misafir olarak ailelerine bayram tebrikinde bulundular.
SURİYELİLERİN ÇADIRINI ZİYARET ETTİ
Vali Mustafa Hakan Güvençer ve kent protokolü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle bayramlaştı. Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaklaşık 18 bin Suriyelinin barındığı Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Kahramanmaraş Konaklama Merkezi'ni ziyaret eden Güvençer ve ailesi, burada kalan Suriyelilerle bayramlaştı, çocuklara şeker verdi. Daha sonra çadırkentin mescidinde misafirlerle bir araya gelen Güvençer ve protokol üyeleri, bayramlaştı, sohbet etti.
Vali Güvençer, bayramların varlıklarıyla insanlara Allah'ın bir lütfu olduğunu belirtti. Mutlulukların paylaşılması gerektiğine dikkat çeken Güvençer, "Zaman zaman zorlukları ve acıları da paylaşmak gerekiyor. Allah'a çok şükür öz yurdumuzda, memleketimizde mutlulukları, başarıyı, zaferleri paylaşıyoruz ama söz konusu olan Suriyeli misafirlerimiz olunca onların acı, keder ve zorluklarını paylaşmak da bizim insanlık, Müslümanlık ve vatandaşlık görevimiz" dedi.
Kahramanmaraşlıların 68 bin kadar Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Güvençer,  bu misafirlerin yaklaşık 18 bininin konaklama merkezinde yaşadığını, çadırkentte 4 bin çadırda 12 ayrı mahallede çoğunluğu çocuk olmak üzere 18 bin Suriyelinin 3 yıldır misafir edildiğini belirtti. Suriyelileri Misafir etmekle kalmayıp her an tüm kurumlarla onların yanında olduklarını vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti:
"Bayramda eşlerimizle dostlarımızla sevgili hemşehrilerimizle bayramlaşırken çadırkentteki Suriyeli kardeşlerimizi de ihmal etmek istemedik. Sembolik de olsa ziyaret ediyoruz. Onların dualarını alıyoruz. Aynı zamanda da bir mutluluk vesilesi. İnşallah paylaştıkça zorluklarımız azalacak. Birbirimizden ders alacağız, ibret, destek alacağız. Mutluluklarımız da paylaştıkça büyüyecek. İnşallah önümüzdeki yıllarda bizler Suriyeli kardeşlerimize Türkiye'den onlara selam göndereceğiz. Fırsat olursa belki onları Suriye'deki evlerinde ziyaret edip çaylarını içeceğiz."
Ziyarete, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Burç Pekin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Müftüsü Muhammed Gevher ve AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin eşlik etti. 
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER